Griekenland kan met zijn huidige middelen nog tot 8 april vooruit. Daarna is nieuwe steun nodig om een bankroet van het land te voorkomen. Dat stelt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung zondag op basis van berekeningen van de Europese Commissie.

Deskundigen in Brussel rekenen er volgens de krant op dat de Griekse overheid eind deze maand nog de ambtenarensalarissen kan betalen, mede dankzij een beroep op geld van staatsbedrijven, pensioenfondsen en uit de kassen voor sociale voorzieningen.

9 april

Na 9 april wordt de situatie echter kritiek. Dan moet opnieuw een flink bedrag (467 miljoen euro) worden terugbetaald aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), terwijl voor ruim 2 miljard euro aan kortlopende leningen aflopen.

De situatie geeft de regering van premier Alexis Tsipras twee weken de tijd om de eurolanden te overtuigen van haar wil om de Griekse economie verder te hervormen. Op die manier kan een nieuwe uitbetaling van de eerder beloofde noodkredieten worden veiliggesteld. (Belga/NS)

Griekenland kan met zijn huidige middelen nog tot 8 april vooruit. Daarna is nieuwe steun nodig om een bankroet van het land te voorkomen. Dat stelt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung zondag op basis van berekeningen van de Europese Commissie. Deskundigen in Brussel rekenen er volgens de krant op dat de Griekse overheid eind deze maand nog de ambtenarensalarissen kan betalen, mede dankzij een beroep op geld van staatsbedrijven, pensioenfondsen en uit de kassen voor sociale voorzieningen. Na 9 april wordt de situatie echter kritiek. Dan moet opnieuw een flink bedrag (467 miljoen euro) worden terugbetaald aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), terwijl voor ruim 2 miljard euro aan kortlopende leningen aflopen. De situatie geeft de regering van premier Alexis Tsipras twee weken de tijd om de eurolanden te overtuigen van haar wil om de Griekse economie verder te hervormen. Op die manier kan een nieuwe uitbetaling van de eerder beloofde noodkredieten worden veiliggesteld. (Belga/NS)