Griekenland is met zijn schuldeisers volop aan het onderhandelen over nieuwe financiële hulp.

Einde juni kon Griekenland, in volle politiek-economisch-financiële crisis, een miljardenkrediet van het IMF niet aflossen. Midden juli gebeurde hetzelfde: de uitstaande schuld was tegen dan opgelopen tot 3 miljard euro. Maar door een noodkrediet van Europa is dat bedrag op 20 juli terugbetaald.

20 augustus

Nu is een, zij het relatief kleine terugbetaling, wel op tijd gebeurd. Een volgende terugbetaling, van zo'n 306 miljoen euro, is voorzien voor 1 september.

Vertegenwoordigers van het IMF, de Europese Commissie en de Eurppese Centrale Bank zijn momenteel in Athene om de details over nieuwe steun voor Griekenland -80 miljard euro- vast te leggen. Dat plan zou voor 20 augustus moeten klaar zijn.

(Belga/RR)

Griekenland is met zijn schuldeisers volop aan het onderhandelen over nieuwe financiële hulp. Einde juni kon Griekenland, in volle politiek-economisch-financiële crisis, een miljardenkrediet van het IMF niet aflossen. Midden juli gebeurde hetzelfde: de uitstaande schuld was tegen dan opgelopen tot 3 miljard euro. Maar door een noodkrediet van Europa is dat bedrag op 20 juli terugbetaald. Nu is een, zij het relatief kleine terugbetaling, wel op tijd gebeurd. Een volgende terugbetaling, van zo'n 306 miljoen euro, is voorzien voor 1 september. Vertegenwoordigers van het IMF, de Europese Commissie en de Eurppese Centrale Bank zijn momenteel in Athene om de details over nieuwe steun voor Griekenland -80 miljard euro- vast te leggen. Dat plan zou voor 20 augustus moeten klaar zijn.(Belga/RR)