De weg ligt open opdat Griekenland begin juli een nieuwe schijf van 12 miljard euro uit het vorig jaar afgesproken internationaal reddingspakket toegewezen krijgt. Dat maakte Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurozone, vrijdag bekend.

Bijkomende financiële steun wordt overwogen, als ook private
banken-schuldeisers een bijdrage leveren, maar dat zou op vrijwillige basis gebeuren, luidde het nog.

Juncker had vrijdagnamiddag een ontmoeting met de Griekse premier George Papandreou. Het Griekse ministerie van Financiën bracht op hetzelfde moment een persbericht uit waarin stond dat het onderzoek van de internationale experts van de EU en het IMF een positief resultaat kende.

De Griekse regering belooft de besparingen en privatiseringen te
versnellen. Juncker verwacht daarom dat "de eurogroep een bijkomende financiering zal aanvaarden, uiteraard onder strikte voorwaarden", verklaarde de Luxemburger. "Die voorwaarden betreffen een bijdrage van de private sector op vrijwillige basis."

Griekenland wil tegen 2015 ruim 78 miljard euro besparen, waarvan 50 miljard via privatiseringen.

De gesprekken met de internationale experts hebben drie weken geduurd. Die experts zouden nu een rapport publiceren zodat de eurolanden en het IMF het licht op groen kunnen zetten.

Juncker zei nog dat het hiermee uitgesloten is dat de Grieken uit
de eurozone zouden stappen of zijn schulden niet zou kunnen betalen. (Belga)

De weg ligt open opdat Griekenland begin juli een nieuwe schijf van 12 miljard euro uit het vorig jaar afgesproken internationaal reddingspakket toegewezen krijgt. Dat maakte Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurozone, vrijdag bekend. Bijkomende financiële steun wordt overwogen, als ook private banken-schuldeisers een bijdrage leveren, maar dat zou op vrijwillige basis gebeuren, luidde het nog. Juncker had vrijdagnamiddag een ontmoeting met de Griekse premier George Papandreou. Het Griekse ministerie van Financiën bracht op hetzelfde moment een persbericht uit waarin stond dat het onderzoek van de internationale experts van de EU en het IMF een positief resultaat kende. De Griekse regering belooft de besparingen en privatiseringen te versnellen. Juncker verwacht daarom dat "de eurogroep een bijkomende financiering zal aanvaarden, uiteraard onder strikte voorwaarden", verklaarde de Luxemburger. "Die voorwaarden betreffen een bijdrage van de private sector op vrijwillige basis." Griekenland wil tegen 2015 ruim 78 miljard euro besparen, waarvan 50 miljard via privatiseringen. De gesprekken met de internationale experts hebben drie weken geduurd. Die experts zouden nu een rapport publiceren zodat de eurolanden en het IMF het licht op groen kunnen zetten. Juncker zei nog dat het hiermee uitgesloten is dat de Grieken uit de eurozone zouden stappen of zijn schulden niet zou kunnen betalen. (Belga)