Een journalist van The Financial Times zegt dat te hebben vernomen van drie hooggeplaatste functionarissen. Volgens een van hen is het misverstand niet zo dramatisch. 'Ze stuurden per ongeluk het verkeerde document door'.

Ze voegden eraan toe dat de Grieken vanochtend een nieuwe versie zouden doorsturen. Twee functionarissen zeggen dat ze een herwerkte versie hebben ontvangen in de vroege uren, de derde heeft nog niets ontvangen.''Niets nieuws'

Wat er ook van zij, Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem verklaarde al dat het 'onmogelijk wordt' om vandaag een definitief oordeel te vellen, omdat 'de Griekse voorstellen maar zeer recent zijn overgemaakt.'

Onze minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) sprak van verwarring over de nieuwe voorstellen die de Griekse regering overgemaakt heeft. 'We hebben nog niets concreets gezien'.

Zijn Duitse collega Wolfgang Schaüble zei eveneens dat er nog geen nieuwe Griekse voorstellen op tafel liggen. 'De situatie is niet anders dan vorige week donderdag'.

Uitstel?

'Er is geen voorbereiding geweest', beaamde de Ierse minister Michael Noonan. Hij suggereerde dat de ministers van Financiën mogelijk donderdag opnieuw bij elkaar zullen komen.

Opmerkelijk, want vanochtend had de kabinetschef van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker via Twitter de nieuwe voorstellen van Athene als 'een goede basis voor vooruitgang' bestempeld.

Intussen doet het gerucht de ronde dat de bijzondere top van staats- en regeringsleiders van de eurozone vanavond mogelijk gewoon niet doorgaat. (KVDA)

Een journalist van The Financial Times zegt dat te hebben vernomen van drie hooggeplaatste functionarissen. Volgens een van hen is het misverstand niet zo dramatisch. 'Ze stuurden per ongeluk het verkeerde document door'.Ze voegden eraan toe dat de Grieken vanochtend een nieuwe versie zouden doorsturen. Twee functionarissen zeggen dat ze een herwerkte versie hebben ontvangen in de vroege uren, de derde heeft nog niets ontvangen.''Niets nieuws'Wat er ook van zij, Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem verklaarde al dat het 'onmogelijk wordt' om vandaag een definitief oordeel te vellen, omdat 'de Griekse voorstellen maar zeer recent zijn overgemaakt.'Onze minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) sprak van verwarring over de nieuwe voorstellen die de Griekse regering overgemaakt heeft. 'We hebben nog niets concreets gezien'.Zijn Duitse collega Wolfgang Schaüble zei eveneens dat er nog geen nieuwe Griekse voorstellen op tafel liggen. 'De situatie is niet anders dan vorige week donderdag'. 'Er is geen voorbereiding geweest', beaamde de Ierse minister Michael Noonan. Hij suggereerde dat de ministers van Financiën mogelijk donderdag opnieuw bij elkaar zullen komen.Opmerkelijk, want vanochtend had de kabinetschef van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker via Twitter de nieuwe voorstellen van Athene als 'een goede basis voor vooruitgang' bestempeld. Intussen doet het gerucht de ronde dat de bijzondere top van staats- en regeringsleiders van de eurozone vanavond mogelijk gewoon niet doorgaat. (KVDA)