Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) schrapt een reeks taksen die de overheid weinig opleveren, maar al jaren een bron van rechtszaken en ergernis zijn. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Medewerkers van Geens maakten de voorbije maanden een lijst van belastingen die 'onbillijk, achterhaald of strijdig met het internationaal recht zijn en dus beter snel rechtgetrokken werden'. Hun afschaffing is nu in een wetsvoorstel gegoten.

Onder andere de btw op reizen buiten de Europese Unie valt weg, btw-boetes van 200 procent worden niet langer de norm en slachtoffers van een misdrijf draaien niet meer op voor de vonnistaksen indien de dader onvermogend blijkt. (Belga/SD)

Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) schrapt een reeks taksen die de overheid weinig opleveren, maar al jaren een bron van rechtszaken en ergernis zijn. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Medewerkers van Geens maakten de voorbije maanden een lijst van belastingen die 'onbillijk, achterhaald of strijdig met het internationaal recht zijn en dus beter snel rechtgetrokken werden'. Hun afschaffing is nu in een wetsvoorstel gegoten. Onder andere de btw op reizen buiten de Europese Unie valt weg, btw-boetes van 200 procent worden niet langer de norm en slachtoffers van een misdrijf draaien niet meer op voor de vonnistaksen indien de dader onvermogend blijkt. (Belga/SD)