Dat liet ontslagnemend minister van Energie Paul Magnette (PS) de Europese Commissie zopas weten, schrijft De Tijd vrijdag.

De jaarlijkse bijdrage van 215 tot 245 miljoen euro, die werd overeengekomen in het protocolakkoord met GDF Suez, roomt de winsten af van de kernenergieproducenten.

Die som staat volgens Magnette los van een extra bijdrage om de oudste drie kerncentrales tien jaar langer open te kunnen houden dan gepland.

Welke bijdrage de kernenergieproducenten daarvoor moeten betalen, is nog niet bepaald. Een berekeningsmechanisme is wel al vastgelegd.

Dat liet ontslagnemend minister van Energie Paul Magnette (PS) de Europese Commissie zopas weten, schrijft De Tijd vrijdag. De jaarlijkse bijdrage van 215 tot 245 miljoen euro, die werd overeengekomen in het protocolakkoord met GDF Suez, roomt de winsten af van de kernenergieproducenten. Die som staat volgens Magnette los van een extra bijdrage om de oudste drie kerncentrales tien jaar langer open te kunnen houden dan gepland. Welke bijdrage de kernenergieproducenten daarvoor moeten betalen, is nog niet bepaald. Een berekeningsmechanisme is wel al vastgelegd.