De huidige crisis 'is geheel nieuw van aard en gewelddadiger dan vorige crises', aldus de bankbestuurder. 'Frankrijk zal in 2020 een daling van het bruto binnenlands product meemaken van ten minste 8 procent. Elke twee weken opsluiting leidt tot een daling van de jaarlijkse groei met ongeveer 1,5 procent en bijna evenveel in termen van een extra begrotingstekort.'

De Franse regering gaat nu nog uit van een krimp van de economie met ongeveer 8 procent. De Franse president Emmanuel Macron kondigde maandag aan dat het land nog tot zeker 11 mei op slot blijft. Sinds 17 maart gelden zeer zware restricties in Frankrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Villeroy de Galhau verwacht niet dat het land na 11 mei direct volledig opengaat. Er volgt volgens hem een periode 'waarin we zullen moeten groeien in tegelijkertijd vertrouwen in gezondheid als in economisch vertrouwen, zowel bij ondernemers als werknemers. We weten niet hoe lang het duurt voordat er sprake is van volledig herstel'.

De huidige crisis 'is geheel nieuw van aard en gewelddadiger dan vorige crises', aldus de bankbestuurder. 'Frankrijk zal in 2020 een daling van het bruto binnenlands product meemaken van ten minste 8 procent. Elke twee weken opsluiting leidt tot een daling van de jaarlijkse groei met ongeveer 1,5 procent en bijna evenveel in termen van een extra begrotingstekort.' De Franse regering gaat nu nog uit van een krimp van de economie met ongeveer 8 procent. De Franse president Emmanuel Macron kondigde maandag aan dat het land nog tot zeker 11 mei op slot blijft. Sinds 17 maart gelden zeer zware restricties in Frankrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Villeroy de Galhau verwacht niet dat het land na 11 mei direct volledig opengaat. Er volgt volgens hem een periode 'waarin we zullen moeten groeien in tegelijkertijd vertrouwen in gezondheid als in economisch vertrouwen, zowel bij ondernemers als werknemers. We weten niet hoe lang het duurt voordat er sprake is van volledig herstel'.