Frankrijk moet zijn plannen voor economische hervorming zo spoedig mogelijk doorvoeren, ondanks het feit dat het land twee jaar langer de tijd heeft gekregen om het begrotingstekort op orde te krijgen. Dat zegt Michel Barnier, EU-commissaris voor de Interne Markt.

Er liggen hervormingen op de plank voor de Franse pensioen- en arbeidsmarkt. Die maken volgens Barnier de markt meer concurrerend en kunnen de werkloosheid terugdringen.

Vrijdag kregen Nederland, Spanje en Frankrijk meer tijd om hun overheidsfinanciën op orde te brengen. Het is de bedoeling dat het begrotingstekort van de landen wordt teruggebracht naar minder dan 3 procent. (Belga/SD)

Frankrijk moet zijn plannen voor economische hervorming zo spoedig mogelijk doorvoeren, ondanks het feit dat het land twee jaar langer de tijd heeft gekregen om het begrotingstekort op orde te krijgen. Dat zegt Michel Barnier, EU-commissaris voor de Interne Markt. Er liggen hervormingen op de plank voor de Franse pensioen- en arbeidsmarkt. Die maken volgens Barnier de markt meer concurrerend en kunnen de werkloosheid terugdringen. Vrijdag kregen Nederland, Spanje en Frankrijk meer tijd om hun overheidsfinanciën op orde te brengen. Het is de bedoeling dat het begrotingstekort van de landen wordt teruggebracht naar minder dan 3 procent. (Belga/SD)