De recente cijfers van het ministerie van Arbeid laten voor de eerste maand van het jaar een toename met 8.900 werklozen zien tot een absoluut record van 3,31 miljoen werklozen. Eind vorig jaar telde het Franse vasteland al een recordaantal van 3,3 miljoen werklozen.

Het recente rapport van het ministerie van Arbeid brengt slecht nieuws voor de geplaagde Franse president Hollande. Hollande heeft namelijk al een mislukte poging om het werkloosheidsleger af te slanken achter de rug. Dat was eind 2013 het geval, toen de werkloosheid naar een record piekte. De Franse president stelt nu een nieuwe deadline voorop. Eind 2014 moet het tij keren, luidt het.

De Franse minister van Werk Sapin verwoordt het als volgt: "Elk overheidsbeleid is gericht op een doel dat voor iedereen begrijpelijk moet zijn: eind dit jaar moeten we minder werklozen tellen dan begin dit jaar." (AFP/BO)

De recente cijfers van het ministerie van Arbeid laten voor de eerste maand van het jaar een toename met 8.900 werklozen zien tot een absoluut record van 3,31 miljoen werklozen. Eind vorig jaar telde het Franse vasteland al een recordaantal van 3,3 miljoen werklozen.Het recente rapport van het ministerie van Arbeid brengt slecht nieuws voor de geplaagde Franse president Hollande. Hollande heeft namelijk al een mislukte poging om het werkloosheidsleger af te slanken achter de rug. Dat was eind 2013 het geval, toen de werkloosheid naar een record piekte. De Franse president stelt nu een nieuwe deadline voorop. Eind 2014 moet het tij keren, luidt het.De Franse minister van Werk Sapin verwoordt het als volgt: "Elk overheidsbeleid is gericht op een doel dat voor iedereen begrijpelijk moet zijn: eind dit jaar moeten we minder werklozen tellen dan begin dit jaar." (AFP/BO)