Na de gemeenteraadsverkiezingen starten de begrotingsgesprekken van de federale overheid, die miljarden euro's moet vinden. De kans is zeer groot dat die ook bij de overheidsadministraties worden gehaald.

"Onverstandig," vindt Van Massenhove. Eerst moet er volgens hem worden geïnvesteerd, om daar later budgettair de vruchten van te plukken.

Bekijk het fragment

Tot nu toe bestaat die wil van de regering om te investeren. De voorzitters van de verschillende FOD's mogen het geld dat ze hoorden te besparen apart houden in een fonds, dat ze zullen gebruiken om te investeren in verbetering. Ze zullen daarbij de beste praktijken van elkaar overnemen.

Sinds kort is hiervoor het platform Optifed in het leven geroepen, waarover Tom Auwers de leiding heeft. Een van de eerste wapenfeiten is het gezamenlijk bekijken van de contracten die de verschillende diensten afsluiten met hun leveranciers, zoals bijvoorbeeld bPost, Electrabel of Belgacom.

Nu blijkt dat die bedrijven verschillende tarieven aanrekenen. De ene overheidsdienst betaalt dus bijvoorbeeld meer voor z'n telefoonverkeer dan een andere. Daar wordt nu paal en perk aan gesteld. (VG)

Frank Van Massenhove en Tom Auwers in Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend om 11 uur op Kanaal Z. Bekijk de volledige uitzending nu reeds online.

Na de gemeenteraadsverkiezingen starten de begrotingsgesprekken van de federale overheid, die miljarden euro's moet vinden. De kans is zeer groot dat die ook bij de overheidsadministraties worden gehaald. "Onverstandig," vindt Van Massenhove. Eerst moet er volgens hem worden geïnvesteerd, om daar later budgettair de vruchten van te plukken. Bekijk het fragment Tot nu toe bestaat die wil van de regering om te investeren. De voorzitters van de verschillende FOD's mogen het geld dat ze hoorden te besparen apart houden in een fonds, dat ze zullen gebruiken om te investeren in verbetering. Ze zullen daarbij de beste praktijken van elkaar overnemen. Sinds kort is hiervoor het platform Optifed in het leven geroepen, waarover Tom Auwers de leiding heeft. Een van de eerste wapenfeiten is het gezamenlijk bekijken van de contracten die de verschillende diensten afsluiten met hun leveranciers, zoals bijvoorbeeld bPost, Electrabel of Belgacom. Nu blijkt dat die bedrijven verschillende tarieven aanrekenen. De ene overheidsdienst betaalt dus bijvoorbeeld meer voor z'n telefoonverkeer dan een andere. Daar wordt nu paal en perk aan gesteld. (VG)