Frank Van Gool (Renta) over vergroening bedrijfswagenpark: 'Focus ligt te sterk op bedrijfswagens'

30/01/19 om 21:00 - Bijgewerkt op 01/02/19 om 17:48
Uit Trends van 31/01/19

Met elke klimaatmars komt de bedrijfswagen meer en meer onder vuur te liggen. De politieke partijen komen met voorstellen om de bedrijfswagenvloot te vergroenen. "Wij zijn niet tegen vergroening maar we hebben ook geen glazen bol", reageert Frank Van Gool, de directeur van Renta, de federatie van de voertuigenverhuurders.

CD&V en Open Vld willen het bedrijfswagenpark vergroenen door alleen nog emissieloze bedrijfswagens een (para)fiscaal voordeel te verlenen. Wat vindt de leasingsector van dat voorstel?

FRANK VAN GOOL. "Wij zijn niet tegen vergroening. Positief aan het voorstel is dat een tijdspad wordt uitgezet. Ze geven aan dat ze in verschillende fasen tussen 2023 en 2028 willen evolueren naar zero-emissievoertuigen. Een geleidelijke overgang is beter dan een abrupte beleidsbreuk. We hebben ook geen glazen bol. We weten niet hoe de prijs van elektrische wagens zal evolueren. Hoeveel zal elektriciteit kosten over vijf jaar? We kunnen maar rekenen met de parameters die we kennen en die zijn voor zero-emissievo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee