"De middelen die we hier in opvang, integratie en inburgering steken zouden we volgens mij veel beter investeren in landen, in de buurt van het land van herkomst. Volgens mij kan je daar een veel betere win-winsituatie creëren voor beide partijen. Zowel voor ons als maatschappij, als voor de vluchtelingen", zegt Duchateau.

Volgens de Antwerpse OCMW-voorzitter moeten de middelen gaan naar opvangkampen in Turkije, Libanon en Jordanië. Het wordt hoog tijd dat we in Europa, België, en Vlaanderen bereid zijn om daar fundamentele bedragen aan te besteden, verduidelijkt hij.

Het plan van Diederik Samsom, de Nederlandse voorzitter van de PVDA, is alvast een goede aanzet, vindt Fons Duchateau. Hij begrijpt dat sp.a-voorzitter John Crombez dat plan verdedigde en betreurt dat hij achteraf werd teruggefloten. "Ik ben er zeker van dat hij de voorbije weken op vele recepties van zijn lokale afdelingen is geweest en dat hij daar signalen heeft opgevangen die hem hebben overtuigd om voor het plan Samsom te gaan."

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z, of nu al hieronder:

"De middelen die we hier in opvang, integratie en inburgering steken zouden we volgens mij veel beter investeren in landen, in de buurt van het land van herkomst. Volgens mij kan je daar een veel betere win-winsituatie creëren voor beide partijen. Zowel voor ons als maatschappij, als voor de vluchtelingen", zegt Duchateau. Volgens de Antwerpse OCMW-voorzitter moeten de middelen gaan naar opvangkampen in Turkije, Libanon en Jordanië. Het wordt hoog tijd dat we in Europa, België, en Vlaanderen bereid zijn om daar fundamentele bedragen aan te besteden, verduidelijkt hij.Het plan van Diederik Samsom, de Nederlandse voorzitter van de PVDA, is alvast een goede aanzet, vindt Fons Duchateau. Hij begrijpt dat sp.a-voorzitter John Crombez dat plan verdedigde en betreurt dat hij achteraf werd teruggefloten. "Ik ben er zeker van dat hij de voorbije weken op vele recepties van zijn lokale afdelingen is geweest en dat hij daar signalen heeft opgevangen die hem hebben overtuigd om voor het plan Samsom te gaan."