De Vlaamse export- en investeringsorganisatie onder leiding van Claire Tillekaerts, actualiseerde ook het intergewestelijk akkoordmet de collega's van Awex (Wallonië) en Brussels Invest & Export (BIE).

Het FIT-kantoor in Algiers - waar een Vlaams economische vertegenwoordiger en een secretariaat operationeel was - wordt eerstdaags gesloten. Algerije wordt niet langer als een prioritaire markt gezien. De Vlaamse belangen en dossiers in Algerije worden voortaan opgevolgd door BIE, dat zijn kantoor in Algiers behoudt. In ruil volgt het FIT-kantoor in Dublin voortaan de dossiers van de Brusselse, maar ook van de Waalse bedrijven op.

FIT telt wereldwijd 95 eigen kantoren. Bovendien zijn er vier 'antennes' in Auckland, Lima, Colombo en Caracas, en worden nog eens 24 kantoren gedeeld met de collega's van Awex en BIE. Om de drie jaar wordt het netwerk geoptimaliseerd.

FIT meldt dat het voortaan ook een aanspreekpunt zal hebben in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Het is geen eigen kantoor; de Vlaamse belangen worden er opgevolgd worden door de vertegenwoordigers van Awex. Volgens Bart Matheï, woordvoerder bij de FIT, verloopt dit soort van samenwerking tussen de gewesten meestal bevredigend: "In de praktijk is FIT nu, dankzij meer samenwerking tussen de gewesten, nog meer aanwezig in het buitenland." (KC)

De Vlaamse export- en investeringsorganisatie onder leiding van Claire Tillekaerts, actualiseerde ook het intergewestelijk akkoordmet de collega's van Awex (Wallonië) en Brussels Invest & Export (BIE). Het FIT-kantoor in Algiers - waar een Vlaams economische vertegenwoordiger en een secretariaat operationeel was - wordt eerstdaags gesloten. Algerije wordt niet langer als een prioritaire markt gezien. De Vlaamse belangen en dossiers in Algerije worden voortaan opgevolgd door BIE, dat zijn kantoor in Algiers behoudt. In ruil volgt het FIT-kantoor in Dublin voortaan de dossiers van de Brusselse, maar ook van de Waalse bedrijven op.FIT telt wereldwijd 95 eigen kantoren. Bovendien zijn er vier 'antennes' in Auckland, Lima, Colombo en Caracas, en worden nog eens 24 kantoren gedeeld met de collega's van Awex en BIE. Om de drie jaar wordt het netwerk geoptimaliseerd. FIT meldt dat het voortaan ook een aanspreekpunt zal hebben in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Het is geen eigen kantoor; de Vlaamse belangen worden er opgevolgd worden door de vertegenwoordigers van Awex. Volgens Bart Matheï, woordvoerder bij de FIT, verloopt dit soort van samenwerking tussen de gewesten meestal bevredigend: "In de praktijk is FIT nu, dankzij meer samenwerking tussen de gewesten, nog meer aanwezig in het buitenland." (KC)