Daarnaast lopen nog eens 122 administratieve procedures die dateren van vorige eeuw.

Er worden verschillende oorzaken aangehaald voor die trage gang van zaken: een getalm bij de fiscus, procedureslagen door de advocaten en lange doorlooptijden bij vooral het Brusselse hof van beroep. Fiscale advocaten waarschuwen hun klanten dat ze voor zeven jaar geen uitspraak van het hof mogen verwachten.

Bij het Antwerpse hof van beroep is er momenteel een wachttijd van 16 à 18 maanden voor fiscale zaken. Wie vandaag een verzoekschrift indient, zal dus pas voor eind volgend jaar een rechtsdag krijgen. Veel zaken blijven jaren liggen en komen pas weer tot leven als de belastingplichtige naar de rechter stapt.

Daarnaast lopen nog eens 122 administratieve procedures die dateren van vorige eeuw. Er worden verschillende oorzaken aangehaald voor die trage gang van zaken: een getalm bij de fiscus, procedureslagen door de advocaten en lange doorlooptijden bij vooral het Brusselse hof van beroep. Fiscale advocaten waarschuwen hun klanten dat ze voor zeven jaar geen uitspraak van het hof mogen verwachten. Bij het Antwerpse hof van beroep is er momenteel een wachttijd van 16 à 18 maanden voor fiscale zaken. Wie vandaag een verzoekschrift indient, zal dus pas voor eind volgend jaar een rechtsdag krijgen. Veel zaken blijven jaren liggen en komen pas weer tot leven als de belastingplichtige naar de rechter stapt.