Vanaf deze week kan de fiscus via de Nationale Bank opvragen waar iemand bankrekeningen heeft. Het "Centraal Aanspreekpunt" (CAP) is daarmee eindelijk volledig operationeel. Dat bericht Le Soir.

Het CAP is een centrale databank waar de fiscus van elke Belg kan nagaan bij welke bank hij rekeningen heeft. Dat kan enkel als er een vermoeden van fraude is.

De fiscus vindt geen bedragen of verrichtingen terug in het register, maar enkel namen en rekeningnummers. Elk jaar moeten banken de gegevens van het voorgaande jaar aan het CAP doorspelen.

Het CAP had eigenlijk al op 1 mei van dit jaar operationeel moeten zijn, maar dat was niet het geval. Volgens het artikel van Le Soir, waarover ook De Standaard bericht, kwam dat vooral door technische moeilijkheden en door enkele "onwillige" banken. Maar dat is niet langer het geval. (Belga/NS)

Vanaf deze week kan de fiscus via de Nationale Bank opvragen waar iemand bankrekeningen heeft. Het "Centraal Aanspreekpunt" (CAP) is daarmee eindelijk volledig operationeel. Dat bericht Le Soir.Het CAP is een centrale databank waar de fiscus van elke Belg kan nagaan bij welke bank hij rekeningen heeft. Dat kan enkel als er een vermoeden van fraude is. De fiscus vindt geen bedragen of verrichtingen terug in het register, maar enkel namen en rekeningnummers. Elk jaar moeten banken de gegevens van het voorgaande jaar aan het CAP doorspelen.Het CAP had eigenlijk al op 1 mei van dit jaar operationeel moeten zijn, maar dat was niet het geval. Volgens het artikel van Le Soir, waarover ook De Standaard bericht, kwam dat vooral door technische moeilijkheden en door enkele "onwillige" banken. Maar dat is niet langer het geval. (Belga/NS)