De aanslepende handelsoorlogen wegen op de bedrijfsinvesteringen, en de inflatie in de VS blijft zwak. Analisten gokken dan ook op een renteverlaging deze maand.

Powell liet woensdag verstaan dat de Fed klaarstaat om gepast op te treden om de economie te ondersteunen. De Amerikaanse president Donald Trump zet al een hele tijd druk om de rente te verlagen en noemde de centrale bank vorige maand nog 'een koppig kind'. Renteverlagingen werken immers als een stimulans voor de economie. Powell benadrukte in zijn toespraak dat de centrale bank onafhankelijk opereert.

De aanslepende handelsoorlogen wegen op de bedrijfsinvesteringen, en de inflatie in de VS blijft zwak. Analisten gokken dan ook op een renteverlaging deze maand. Powell liet woensdag verstaan dat de Fed klaarstaat om gepast op te treden om de economie te ondersteunen. De Amerikaanse president Donald Trump zet al een hele tijd druk om de rente te verlagen en noemde de centrale bank vorige maand nog 'een koppig kind'. Renteverlagingen werken immers als een stimulans voor de economie. Powell benadrukte in zijn toespraak dat de centrale bank onafhankelijk opereert.