Fannie Mae, de voornaamste kredietverstrekker in de VS, heeft opnieuw om overheidssteun gevraagd. De regering zal de financiële instelling nogmaals 8,5 miljard dollar (5,9 miljard euro) moeten toewerpen, nadat in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 8,7 miljard dollar werd geboekt. Dat melden internationale media.

Dalende huizenprijzenDe reden voor de rode cijfers is te vinden bij de dalende huizenprijzen in de VS (gemiddeld -1,8 procent). Fannie Mae en het kleinere broertje Freddie Mac spelen een belangrijke rol voor de stabilisering van de huizenmarkt. Ze staan - direct of indirect - in voor het merendeel van de hypotheken in het land.

In 2008, in de nasleep van de vastgoedcrisis, werden ze onder voogdij van de overheid geplaatst om een faillissement te vermijden. De bijna-instorting van Fannie en Freddie kostte tot dusver ongeveer 150 miljard dollar (103 miljard euro) aan de Amerikaanse belastingbetalers. (Belga)

Fannie Mae, de voornaamste kredietverstrekker in de VS, heeft opnieuw om overheidssteun gevraagd. De regering zal de financiële instelling nogmaals 8,5 miljard dollar (5,9 miljard euro) moeten toewerpen, nadat in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 8,7 miljard dollar werd geboekt. Dat melden internationale media. Dalende huizenprijzenDe reden voor de rode cijfers is te vinden bij de dalende huizenprijzen in de VS (gemiddeld -1,8 procent). Fannie Mae en het kleinere broertje Freddie Mac spelen een belangrijke rol voor de stabilisering van de huizenmarkt. Ze staan - direct of indirect - in voor het merendeel van de hypotheken in het land. In 2008, in de nasleep van de vastgoedcrisis, werden ze onder voogdij van de overheid geplaatst om een faillissement te vermijden. De bijna-instorting van Fannie en Freddie kostte tot dusver ongeveer 150 miljard dollar (103 miljard euro) aan de Amerikaanse belastingbetalers. (Belga)