Dat stellen de ondervoorzitster van de Brusselse rechtbank van koophandel Ilse Leus en de chef van de financiële sectie van het Brusselse parket Walter Quirynen, aldus de krant De Tijd dinsdag.

Vorig jaar telde het gerechtelijk arrondissement Brussel 2.316 faillissementen, een record. Dat is goed voor ruim 23 procent van alle faillissementen in ons land, terwijl de andere arrondissementen amper 5 procent halen, behalve Antwerpen met bijna 15 procent.

"Maar het aantal rechters is gebaseerd op het aantal inwoners, wat natuurlijk een vertekend beeld geeft in Brussel, waar zoveel bedrijven zijn gevestigd", stelt Leus in de krant.

Het Brusselse parket dagvaardde vorig jaar 481 bedrijven in faillissement. Quirynen wijst erop dat het parket daar nooit de beloofde extra magistraten voor kreeg.

Dat stellen de ondervoorzitster van de Brusselse rechtbank van koophandel Ilse Leus en de chef van de financiële sectie van het Brusselse parket Walter Quirynen, aldus de krant De Tijd dinsdag. Vorig jaar telde het gerechtelijk arrondissement Brussel 2.316 faillissementen, een record. Dat is goed voor ruim 23 procent van alle faillissementen in ons land, terwijl de andere arrondissementen amper 5 procent halen, behalve Antwerpen met bijna 15 procent. "Maar het aantal rechters is gebaseerd op het aantal inwoners, wat natuurlijk een vertekend beeld geeft in Brussel, waar zoveel bedrijven zijn gevestigd", stelt Leus in de krant. Het Brusselse parket dagvaardde vorig jaar 481 bedrijven in faillissement. Quirynen wijst erop dat het parket daar nooit de beloofde extra magistraten voor kreeg.