Juncker benadrukte wel dat het land het drastische besparingsplan dat afgesproken werd met Europa en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet blijven uitvoeren.

Juncker herhaalde ook dat de eurozone gekant is tegen een "grote herschikking" van de Griekse schuld, waarvan gevolgen voor de Europese economie gevreesd worden. Een schuldherschikking - bestaande uit een volledige terugbetaling van het kapitaal en de interesten, maar op een latere datum - wordt echter "niet uitgesloten".

Nieuwe leningen

Juncker sloot ook niet uit dat Griekenland nieuwe leningen zal krijgen om aan zijn financiële verplichtingen tegemoet te kunnen komen.

Over het zware besparingsplan dat de Grieken opgelegd wordt, zei Juncker dat "dit haalbaar is", ondanks de achteruitgang van de Griekse economie. (Belga)

Juncker benadrukte wel dat het land het drastische besparingsplan dat afgesproken werd met Europa en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet blijven uitvoeren. Juncker herhaalde ook dat de eurozone gekant is tegen een "grote herschikking" van de Griekse schuld, waarvan gevolgen voor de Europese economie gevreesd worden. Een schuldherschikking - bestaande uit een volledige terugbetaling van het kapitaal en de interesten, maar op een latere datum - wordt echter "niet uitgesloten". Nieuwe leningen Juncker sloot ook niet uit dat Griekenland nieuwe leningen zal krijgen om aan zijn financiële verplichtingen tegemoet te kunnen komen. Over het zware besparingsplan dat de Grieken opgelegd wordt, zei Juncker dat "dit haalbaar is", ondanks de achteruitgang van de Griekse economie. (Belga)