Volgens eurocommissarissen Olli Rehn (Economische en Monetaire Zaken) en Michel Barnier (Interne Markt) hebben de voorbije dagen eens te meer aangetoond dat het belangrijk is om een "beter gereguleerd kader voor kredietbeoordelaars" te hebben.

In dat verband zouden er tegen het einde van de zomer 2011 wetgevende voorstellen op tafel moeten liggen. "We kunnen verzekeren dat de hervormingen fundamenteel zullen zijn en dat talrijke bestaande problemen aangepakt zullen worden", luidt het.

Donderdag verlaagde de kredietbeoordelaar Moody's de kredietwaardigheid van Spanje. Drie dagen eerder werd het Griekse staatspapier afgewaardeerd. Zowel Spanje als Griekenland vindt het oordeel van Moody's ongerechtvaardigd. De Griekse regering eiste donderdag zelfs nieuwe Europese maatregelen tegen de kredietbeoordelaars.

De Europese Unie (EU) heeft sinds 2009 al enkele stappen gezet om de regulering van de kredietbeoordelaars strenger te maken.

Volgens eurocommissarissen Olli Rehn (Economische en Monetaire Zaken) en Michel Barnier (Interne Markt) hebben de voorbije dagen eens te meer aangetoond dat het belangrijk is om een "beter gereguleerd kader voor kredietbeoordelaars" te hebben.In dat verband zouden er tegen het einde van de zomer 2011 wetgevende voorstellen op tafel moeten liggen. "We kunnen verzekeren dat de hervormingen fundamenteel zullen zijn en dat talrijke bestaande problemen aangepakt zullen worden", luidt het.Donderdag verlaagde de kredietbeoordelaar Moody's de kredietwaardigheid van Spanje. Drie dagen eerder werd het Griekse staatspapier afgewaardeerd. Zowel Spanje als Griekenland vindt het oordeel van Moody's ongerechtvaardigd. De Griekse regering eiste donderdag zelfs nieuwe Europese maatregelen tegen de kredietbeoordelaars. De Europese Unie (EU) heeft sinds 2009 al enkele stappen gezet om de regulering van de kredietbeoordelaars strenger te maken.