Dankzij het akkoord zal de toegang van goederen en diensten tot beide markten voortaan gemakkelijker lopen. De overeenkomst zal ervoor zorgen dat zo goed als alle heffingen op verhandelde goederen tussen beide economieën verdwijnen.

"Deze goed gebalanceerde overeenkomst zal de handel met een van de meeste dynamische economieën in Azië een boost geven", stelt Europees commissaris voor Handel Cecilia Malmström.

"Het vormt ook een model voor betere handelsovereenkomsten tussen Europa en opkomende economieën en zet een standaard voor de handelsrelatie tussen Europa en Zuidoost-Azië."

De teams van beide landen moeten nu nog enkele technische zaken uitwerken, waarna de overeenkomst naar de Raad en het Parlement kan. (Belga/NS)

Dankzij het akkoord zal de toegang van goederen en diensten tot beide markten voortaan gemakkelijker lopen. De overeenkomst zal ervoor zorgen dat zo goed als alle heffingen op verhandelde goederen tussen beide economieën verdwijnen. "Deze goed gebalanceerde overeenkomst zal de handel met een van de meeste dynamische economieën in Azië een boost geven", stelt Europees commissaris voor Handel Cecilia Malmström. "Het vormt ook een model voor betere handelsovereenkomsten tussen Europa en opkomende economieën en zet een standaard voor de handelsrelatie tussen Europa en Zuidoost-Azië."De teams van beide landen moeten nu nog enkele technische zaken uitwerken, waarna de overeenkomst naar de Raad en het Parlement kan. (Belga/NS)