De Commissie zette vrijdag het licht op groen voor het Vlaamse operationele programma voor de uitvoering van het Europees Sociaal Fonds tot 2020.

Het programma omvat ruim één miljard euro aan uitgaven voor projecten om jobs te creëren en de sociale samenhang in Vlaanderen te versterken. De Europese Unie neemt daarvan 394 miljoen euro voor haar rekening.

Ongeveer 60 procent van de financiering gaat naar investeringen in onderwijs, opleidingen en levenslang leren en naar projecten voor duurzame, kwalitatieve jobs. Nog eens 20 procent wordt gereserveerd voor armoedebestrijding en sociale inclusie, met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen als de Roma. Tenslotte worden maatregelen gefinancierd om ouderen langer aan het werk te houden.

De Europese Commissie gaat ervan uit dat het Vlaamse operationele programma zo'n 250.000 mensen kan helpen om een job te vinden, een bedrijf te starten of onderwijs of een opleiding te volgen. (Belga)

De Commissie zette vrijdag het licht op groen voor het Vlaamse operationele programma voor de uitvoering van het Europees Sociaal Fonds tot 2020. Het programma omvat ruim één miljard euro aan uitgaven voor projecten om jobs te creëren en de sociale samenhang in Vlaanderen te versterken. De Europese Unie neemt daarvan 394 miljoen euro voor haar rekening. Ongeveer 60 procent van de financiering gaat naar investeringen in onderwijs, opleidingen en levenslang leren en naar projecten voor duurzame, kwalitatieve jobs. Nog eens 20 procent wordt gereserveerd voor armoedebestrijding en sociale inclusie, met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen als de Roma. Tenslotte worden maatregelen gefinancierd om ouderen langer aan het werk te houden. De Europese Commissie gaat ervan uit dat het Vlaamse operationele programma zo'n 250.000 mensen kan helpen om een job te vinden, een bedrijf te starten of onderwijs of een opleiding te volgen. (Belga)