De eurogroep over Griekenland is rond 20.50 uur afgelopen. Dat heeft de Finse minister van Financiën Alexander Stubb gemeld op Twitter. De ministers van Financiën van de eurozone komen donderdag om 13 uur opnieuw bijeen, meldt Stubb. Intussen gaan de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers verder.

Weinig hoop

De eurogroep moest om 19 uur beginnen, maar startte al met vertraging. Nadat urenlang overleg tussen de Griekse eerste minister Alexis Tsipras en zijn schuldeisers geen doorbraak heeft opgeleverd, zag het er niet naar uit dat de eurogroep wel uit de impasse kon geraken. De verwachtingen van de ministers waren niet hooggespannen.

Tsipras kwam woensdag naar Brussel voor onderhandelingen met de 'instellingen': de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. De Griekse regering en zijn schuldeisers voeren sinds maandag intensieve technische onderhandelingen over de hervormingen die Griekenland moet doorvoeren in ruil voor financiële steun. Athene uitte in de loop van de dag stevige kritiek op de instellingen - en dan vooral het IMF - die haar voorstellen van maandag niet zou aanvaarden en zelf moeilijk verteerbare tegenvoorstellen zou hebben gedaan. De gesprekken werden in de loop van de avond afgebroken om de ministers van Financiën te briefen.

'Ik zou positief verrast zijn als er vanavond een akkoord komt', vatte de Finse minister Alexander Stubb de laaggespannen verwachtingen samen. 'We staan nog niet veel verder dan maandag', zei zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble. (Belga)

De eurogroep over Griekenland is rond 20.50 uur afgelopen. Dat heeft de Finse minister van Financiën Alexander Stubb gemeld op Twitter. De ministers van Financiën van de eurozone komen donderdag om 13 uur opnieuw bijeen, meldt Stubb. Intussen gaan de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers verder.De eurogroep moest om 19 uur beginnen, maar startte al met vertraging. Nadat urenlang overleg tussen de Griekse eerste minister Alexis Tsipras en zijn schuldeisers geen doorbraak heeft opgeleverd, zag het er niet naar uit dat de eurogroep wel uit de impasse kon geraken. De verwachtingen van de ministers waren niet hooggespannen.Tsipras kwam woensdag naar Brussel voor onderhandelingen met de 'instellingen': de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. De Griekse regering en zijn schuldeisers voeren sinds maandag intensieve technische onderhandelingen over de hervormingen die Griekenland moet doorvoeren in ruil voor financiële steun. Athene uitte in de loop van de dag stevige kritiek op de instellingen - en dan vooral het IMF - die haar voorstellen van maandag niet zou aanvaarden en zelf moeilijk verteerbare tegenvoorstellen zou hebben gedaan. De gesprekken werden in de loop van de avond afgebroken om de ministers van Financiën te briefen. 'Ik zou positief verrast zijn als er vanavond een akkoord komt', vatte de Finse minister Alexander Stubb de laaggespannen verwachtingen samen. 'We staan nog niet veel verder dan maandag', zei zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble. (Belga)