De recentste klim startte na de jaarlijkse top van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole afgelopen weekend.

Noch Fed-chef Janet Yellen, noch ECB-voorzitter Mario Draghi gaf er commentaar op de wisselkoersen of op het monetaire beleid. Voor Jackson Hole stond de euro op 1,18 dollar.

"Dit gaat over wat hij niet zei", aldus Esther Reichelt, valutastrategist bij Commerzbank, in een reactie op de meeting in Jackson Hole.Volgens Reichelt maakt Draghi zich niet al te veel zorgen over het huidige hoge peil van de Europese eenheidsmunt, 'wat een verdere stijging aannemelijk maakt'.

De euro is al langer aan het klimmen. Zes maanden geleden leek de Europese eenheidsmunt nog op weg naar pariteit tegenover de dollar.

Halfweg augustus kende de Europese eenheidmunt een korte terugval nadat de notulen van de Europese Centrale Bank (ECB) van juli bekendgemaakt werden. Uit die notulen blijkt namelijk dat er binnen de ECB ongerustheid bestaat over de ontwikkeling van een dure euro, omschreven als een 'possible overshoot' in de toekomst.

De recentste klim startte na de jaarlijkse top van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole afgelopen weekend. Noch Fed-chef Janet Yellen, noch ECB-voorzitter Mario Draghi gaf er commentaar op de wisselkoersen of op het monetaire beleid. Voor Jackson Hole stond de euro op 1,18 dollar. "Dit gaat over wat hij niet zei", aldus Esther Reichelt, valutastrategist bij Commerzbank, in een reactie op de meeting in Jackson Hole.Volgens Reichelt maakt Draghi zich niet al te veel zorgen over het huidige hoge peil van de Europese eenheidsmunt, 'wat een verdere stijging aannemelijk maakt'.De euro is al langer aan het klimmen. Zes maanden geleden leek de Europese eenheidsmunt nog op weg naar pariteit tegenover de dollar.Halfweg augustus kende de Europese eenheidmunt een korte terugval nadat de notulen van de Europese Centrale Bank (ECB) van juli bekendgemaakt werden. Uit die notulen blijkt namelijk dat er binnen de ECB ongerustheid bestaat over de ontwikkeling van een dure euro, omschreven als een 'possible overshoot' in de toekomst.