De kranten van Mediahuis schrijven over dat scenario.

Dat houdt in dat er statiegeld - tussen 0,10 en 0,50 euro - wordt geheven op alle plastic drankverpakkingen, ongeacht hun grootte, en ook op alle drankblikjes. Mensen zouden met hun gebruikte flesjes en blikjes naar de grote supermarkten moeten. Die worden in dit scenario verplicht om via statiegeldmachines de verpakkingen terug te nemen.

Statiegeld op karton, glas

Buurtsupermarkten, kruideniers en bijvoorbeeld ook ­frituren die frisdrank verkopen, krijgen de keuze of ze de blikjes terugnemen. Als de specifieke uitwerking van dit scenario geen onverwachte problemen aan het licht brengt, wil minister Schauvliege tegen september de concrete invoering van statiegeld op de agenda van de Vlaamse regering brengen. De Vlaamse regering denkt er volgens de kranten op termijn aan ook statiegeld te heffen op drankkartons en op alle glazen flessen.

(Belga/RR)

De kranten van Mediahuis schrijven over dat scenario.Dat houdt in dat er statiegeld - tussen 0,10 en 0,50 euro - wordt geheven op alle plastic drankverpakkingen, ongeacht hun grootte, en ook op alle drankblikjes. Mensen zouden met hun gebruikte flesjes en blikjes naar de grote supermarkten moeten. Die worden in dit scenario verplicht om via statiegeldmachines de verpakkingen terug te nemen. Buurtsupermarkten, kruideniers en bijvoorbeeld ook ­frituren die frisdrank verkopen, krijgen de keuze of ze de blikjes terugnemen. Als de specifieke uitwerking van dit scenario geen onverwachte problemen aan het licht brengt, wil minister Schauvliege tegen september de concrete invoering van statiegeld op de agenda van de Vlaamse regering brengen. De Vlaamse regering denkt er volgens de kranten op termijn aan ook statiegeld te heffen op drankkartons en op alle glazen flessen.(Belga/RR)