Tijdens de eerste negen maanden van het jaar zijn er 350 volledig elektrische personenwagens ingeschreven in België. Dat zijn er drie keer meer dan de 106 stuks die in dezelfde periode vorig jaar op de Belgische wegen kwamen. De stijging lijkt spectaculair, maar in absolute termen staat de elektrische wagen nog nergens. Slechts 1 op de 1.000 verkochte wagens is elektrisch. Dat meldt De Tijd.

Drempels

Het grootste struikelblok voor consumenten is de prijs. Door zijn dure batterij is de wagen duizenden euro's duurder dan een equivalent model met een klassieke benzine- of dieselmotor.

Daarnaast zijn heel wat automobilisten afgeschrikt door de zogenaamde range, de afstand die je kan afleggen met een volle batterij. Die bedraagt bij de meeste elektrische modellen maar 100 tot 150 kilometer, waardoor de wagen niet geschikt is voor langere trips.

Particulieren kochten dit jaar 48 elektrische wagens. Ook de grote vraag bij bedrijven blijft uit. "De meeste bedrijven zijn de markt nog wat aan het aftasten en bestellen voorlopig slechts één of twee auto's", zegt Wim Doms, de woordvoerder van Peugeot.

De sector kijkt al jaren reikhalzend uit naar grote aanbestedingen (van overheidsbedrijven) met grote wagenparken, zoals Bpost en Belgacom. (Belga/KVDA)

Tijdens de eerste negen maanden van het jaar zijn er 350 volledig elektrische personenwagens ingeschreven in België. Dat zijn er drie keer meer dan de 106 stuks die in dezelfde periode vorig jaar op de Belgische wegen kwamen. De stijging lijkt spectaculair, maar in absolute termen staat de elektrische wagen nog nergens. Slechts 1 op de 1.000 verkochte wagens is elektrisch. Dat meldt De Tijd. Drempels Het grootste struikelblok voor consumenten is de prijs. Door zijn dure batterij is de wagen duizenden euro's duurder dan een equivalent model met een klassieke benzine- of dieselmotor. Daarnaast zijn heel wat automobilisten afgeschrikt door de zogenaamde range, de afstand die je kan afleggen met een volle batterij. Die bedraagt bij de meeste elektrische modellen maar 100 tot 150 kilometer, waardoor de wagen niet geschikt is voor langere trips. Particulieren kochten dit jaar 48 elektrische wagens. Ook de grote vraag bij bedrijven blijft uit. "De meeste bedrijven zijn de markt nog wat aan het aftasten en bestellen voorlopig slechts één of twee auto's", zegt Wim Doms, de woordvoerder van Peugeot. De sector kijkt al jaren reikhalzend uit naar grote aanbestedingen (van overheidsbedrijven) met grote wagenparken, zoals Bpost en Belgacom. (Belga/KVDA)