Lagarde begon op 1 november aan haar termijn van acht jaar bij de ECB. De Française is opvolgster van de Italiaan Mario Draghi bij de centrale bank. Onder leiding van Draghi heeft de ECB de rente gestaag verlaagd, terwijl honderden miljarden euro's in de economie werden gepompt door het opkopen van obligaties, om zo de economische groei en inflatie te stimuleren.

Er wordt niet verwacht dat de ECB donderdag met een rentestap zal komen. Wel heeft Lagarde beloofd om de strategie van de centrale bank te gaan herzien. Ze heeft al gezegd dat Europese overheden meer moeten uitgeven en investeren om de groei aan te jagen. Daarnaast verdedigde ze de koers van de ECB rond het stimuleren van de economie. Dat zorgde volgens Lagarde de afgelopen jaren voor herstel en groei van de eurozone.

Lagarde begon op 1 november aan haar termijn van acht jaar bij de ECB. De Française is opvolgster van de Italiaan Mario Draghi bij de centrale bank. Onder leiding van Draghi heeft de ECB de rente gestaag verlaagd, terwijl honderden miljarden euro's in de economie werden gepompt door het opkopen van obligaties, om zo de economische groei en inflatie te stimuleren. Er wordt niet verwacht dat de ECB donderdag met een rentestap zal komen. Wel heeft Lagarde beloofd om de strategie van de centrale bank te gaan herzien. Ze heeft al gezegd dat Europese overheden meer moeten uitgeven en investeren om de groei aan te jagen. Daarnaast verdedigde ze de koers van de ECB rond het stimuleren van de economie. Dat zorgde volgens Lagarde de afgelopen jaren voor herstel en groei van de eurozone.