Tussen 2007 en 2012 nam het aantal banen dat gesubsidieerd wordt door de overheid met 21 procent toe, waar in diezelfde periode het totale aantal banen met amper 3 procent toenam.

Omgerekend wordt maar liefst 32,3 procent van alle banen in ons land op een of andere manier financieel ondersteund door de overheden. In 2007 was dat nog 27,7 procent, berekende Le Soir op basis van cijfers van de minister van Werk, Monica De Coninck.

In 2012 werden 1,232 miljoen banen ondersteund door de overheden, wat toen al overeenstemde met een toename met 200.000 banen in vergelijking met 2007, antwoordde De Coninck eerder op een parlementaire vraag. De minister stipte daarbij aan dat ze voor 2013 een daling van het aantal gesubsidieerde banen verwacht, aangezien sommige steunprogramma's om mensen aan een job te helpen stopgezet worden. De laatste cijfers daarover zijn evenwel nog niet beschikbaar.

Een gesubsidieerde baan is een begrip dat vele ladingen dekt. Voorbeelden zijn onder meer dienstencheques, de verlaging van de sociale lasten, tijdskredieten en andere carrièreonderbrekingen, brugpensioen en tijdelijke werkloosheid. (Belga/BO)

Tussen 2007 en 2012 nam het aantal banen dat gesubsidieerd wordt door de overheid met 21 procent toe, waar in diezelfde periode het totale aantal banen met amper 3 procent toenam. Omgerekend wordt maar liefst 32,3 procent van alle banen in ons land op een of andere manier financieel ondersteund door de overheden. In 2007 was dat nog 27,7 procent, berekende Le Soir op basis van cijfers van de minister van Werk, Monica De Coninck. In 2012 werden 1,232 miljoen banen ondersteund door de overheden, wat toen al overeenstemde met een toename met 200.000 banen in vergelijking met 2007, antwoordde De Coninck eerder op een parlementaire vraag. De minister stipte daarbij aan dat ze voor 2013 een daling van het aantal gesubsidieerde banen verwacht, aangezien sommige steunprogramma's om mensen aan een job te helpen stopgezet worden. De laatste cijfers daarover zijn evenwel nog niet beschikbaar. Een gesubsidieerde baan is een begrip dat vele ladingen dekt. Voorbeelden zijn onder meer dienstencheques, de verlaging van de sociale lasten, tijdskredieten en andere carrièreonderbrekingen, brugpensioen en tijdelijke werkloosheid. (Belga/BO)