Het cijfer ligt wel iets hoger dan de verwachtingen van analisten. Die hadden gerekend op een groei met 6,9 procent. Maar in het vierde kwartaal was de groei nog een stuk hoger: 7,3 pct op jaarbasis. Het cijfer van 7 procent is ook het laagste sinds de financiële crisis eind 2008.

Desondanks ligt de Chinese economie wel nog op koers: regeringsleider Li Keqiang mikt immers voor heel 2015 op een groei van 7 procent.

China wordt vooral getroffen door de zwakke internationale handel, die zowel de export als invoer in maart met meer dan 10 procent naar beneden haalde. Hierbij speelt de zwakke mondiale conjunctuur een rol, maar ook de duurder geworden Chinese munt. Zeker ten opzichte van de euro zijn Chinese producten een pak duurder geworden, terwijl de Europese Unie toch de belangrijkste handelspartner is van het land.

(Belga/RR)

Het cijfer ligt wel iets hoger dan de verwachtingen van analisten. Die hadden gerekend op een groei met 6,9 procent. Maar in het vierde kwartaal was de groei nog een stuk hoger: 7,3 pct op jaarbasis. Het cijfer van 7 procent is ook het laagste sinds de financiële crisis eind 2008. Desondanks ligt de Chinese economie wel nog op koers: regeringsleider Li Keqiang mikt immers voor heel 2015 op een groei van 7 procent. China wordt vooral getroffen door de zwakke internationale handel, die zowel de export als invoer in maart met meer dan 10 procent naar beneden haalde. Hierbij speelt de zwakke mondiale conjunctuur een rol, maar ook de duurder geworden Chinese munt. Zeker ten opzichte van de euro zijn Chinese producten een pak duurder geworden, terwijl de Europese Unie toch de belangrijkste handelspartner is van het land.(Belga/RR)