Volgens de ECB zorgen de langdurige en onzekere onderhandelingen tussen Griekenland en zijn internationale schuldeisers voor periodes van grote schommelingen op de Griekse financiële markt. Als niet spoedig een akkoord bereikt wordt, kunnen ook de rentes op staatsobligaties van andere zwakke eurolanden flink oplopen, aldus de centrale bank.

Dresden

Tot dusver blijven de markten redelijk kalm over de ontwikkelingen rond Griekenland, aldus de ECB. De Griekse kwestie wordt momenteel besproken door de ministers van Financiën van de landen van de G7 bij de bijeenkomst in Dresden.

De Verenigde Staten dringen er bij Europa op aan om een deal te bereiken met de Grieken en enige flexibiliteit te tonen in de onderhandelingen.

IMF-directeur Christine Lagarde liet in Dresden weten dat er nog veel werk moet worden gedaan voordat een akkoord met Griekenland kan worden gesloten. Ze gelooft dat Athene zijn verplichtingen nakomt. (Belga/NS)

Volgens de ECB zorgen de langdurige en onzekere onderhandelingen tussen Griekenland en zijn internationale schuldeisers voor periodes van grote schommelingen op de Griekse financiële markt. Als niet spoedig een akkoord bereikt wordt, kunnen ook de rentes op staatsobligaties van andere zwakke eurolanden flink oplopen, aldus de centrale bank.Tot dusver blijven de markten redelijk kalm over de ontwikkelingen rond Griekenland, aldus de ECB. De Griekse kwestie wordt momenteel besproken door de ministers van Financiën van de landen van de G7 bij de bijeenkomst in Dresden. De Verenigde Staten dringen er bij Europa op aan om een deal te bereiken met de Grieken en enige flexibiliteit te tonen in de onderhandelingen. IMF-directeur Christine Lagarde liet in Dresden weten dat er nog veel werk moet worden gedaan voordat een akkoord met Griekenland kan worden gesloten. Ze gelooft dat Athene zijn verplichtingen nakomt. (Belga/NS)