De Europese Centrale Bank (ECB) zet de noodsteun aan de Griekse banken voorlopig niet stop. De steun blijft op het niveau van vrijdag, zo'n 90 miljard euro. Dat heeft de ECB zondag laten weten na beraadslagingen in Frankfurt.

De 25-koppige raad van bestuur van de centrale bank zegt nauw samen te werken met de Griekse centrale bank om de financiële stabiliteit te behouden. Tegelijk staat de ECB paraat om het besluit ten aanzien van de noodsteun opnieuw onder de loep te nemen, als dat noodzakelijk is. De ECB houdt de situatie in Griekenland naar eigen zeggen nauwgezet in de gaten. (Belga/WB)

De Europese Centrale Bank (ECB) zet de noodsteun aan de Griekse banken voorlopig niet stop. De steun blijft op het niveau van vrijdag, zo'n 90 miljard euro. Dat heeft de ECB zondag laten weten na beraadslagingen in Frankfurt.De 25-koppige raad van bestuur van de centrale bank zegt nauw samen te werken met de Griekse centrale bank om de financiële stabiliteit te behouden. Tegelijk staat de ECB paraat om het besluit ten aanzien van de noodsteun opnieuw onder de loep te nemen, als dat noodzakelijk is. De ECB houdt de situatie in Griekenland naar eigen zeggen nauwgezet in de gaten. (Belga/WB)