Volgens Bloomberg heeft ECB-voorzitter Lagarde waarschuwingen over de uitdijende coronacrisis geuit in een videoconferentie met de leiders van de 27 EU-landen.

Volgens Lagarde zou Europa zonder gecoördineerde maatregelen een scenario tegemoet zien 'dat velen van ons zal herinneren aan de grote financiële crisis van 2008', aldus de bronnen. Maar met de juiste respons kunnen de effecten van de schok van tijdelijke aard zijn. Naar verluidt heeft de ECB-topvrouw nog gezegd dat de beleidsmakers bij de ECB tijdens hun bijeenkomst van deze week, alle instrumenten waarover de centrale bank beschikt tegen het licht zullen houden.

Op de financiële markten wordt er al rekening mee gehouden dat de ECB bij het rentebesluit van donderdag met steunmaatregelen komt. Veel economen verwachten dat de ECB rentetarieven zal verlagen of mogelijk het opkoopprogramma van obligaties (QE) uitbreidt.

Andere centrale banken, zoals de Federal Reserve en de Bank of England gingen al tot actie over.

Beleggers verwerken woensdag een verrassende renteverlaging door de Britse centrale bank om de negatieve economische gevolgen van het coronavirus te verzachten.

Ook de IJslandse centrale bank besloot de rente te verlagen. Vorige week kondigde onder meer de Amerikaanse Federal Reserve al een renteverlaging aan.

Volgens Bloomberg heeft ECB-voorzitter Lagarde waarschuwingen over de uitdijende coronacrisis geuit in een videoconferentie met de leiders van de 27 EU-landen. Volgens Lagarde zou Europa zonder gecoördineerde maatregelen een scenario tegemoet zien 'dat velen van ons zal herinneren aan de grote financiële crisis van 2008', aldus de bronnen. Maar met de juiste respons kunnen de effecten van de schok van tijdelijke aard zijn. Naar verluidt heeft de ECB-topvrouw nog gezegd dat de beleidsmakers bij de ECB tijdens hun bijeenkomst van deze week, alle instrumenten waarover de centrale bank beschikt tegen het licht zullen houden.Op de financiële markten wordt er al rekening mee gehouden dat de ECB bij het rentebesluit van donderdag met steunmaatregelen komt. Veel economen verwachten dat de ECB rentetarieven zal verlagen of mogelijk het opkoopprogramma van obligaties (QE) uitbreidt. Andere centrale banken, zoals de Federal Reserve en de Bank of England gingen al tot actie over. Beleggers verwerken woensdag een verrassende renteverlaging door de Britse centrale bank om de negatieve economische gevolgen van het coronavirus te verzachten. Ook de IJslandse centrale bank besloot de rente te verlagen. Vorige week kondigde onder meer de Amerikaanse Federal Reserve al een renteverlaging aan.