De Republikeinse presidentskandidaat en front-runner Donald Trump haalde tijdens zijn campagne in Indiana scherp uit naar het handelsbeleid dat China voert tegenover de VS.

Trump, die de woorden 'trade rape' letterlijk in de mond nam, waarschuwde dat 'we niet kunnen toestaan dat China ons land blijft verkrachten'. "Het gaat hier om de grootste diefstal uit de wereldgeschiedenis", voegde hij eraan toe.

Trump verwijt China dat het de geldkoers manipuleert om internationaal een betere concurrentiepositie te verwerven.

Bovendien zou de tweede grootste economie ter wereld zich bezondigen aan illegale exportsubsidies. Volgens de Republikein ondermijnt dat de concurrentiepositie van Amerikaanse bedrijven. Maar Trump maakt zich sterk dat VS weer dominant wordt, aangezien de Amerikanen over veel macht beschikken in China. (CNN/BO)

De Republikeinse presidentskandidaat en front-runner Donald Trump haalde tijdens zijn campagne in Indiana scherp uit naar het handelsbeleid dat China voert tegenover de VS. Trump, die de woorden 'trade rape' letterlijk in de mond nam, waarschuwde dat 'we niet kunnen toestaan dat China ons land blijft verkrachten'. "Het gaat hier om de grootste diefstal uit de wereldgeschiedenis", voegde hij eraan toe.Trump verwijt China dat het de geldkoers manipuleert om internationaal een betere concurrentiepositie te verwerven. Bovendien zou de tweede grootste economie ter wereld zich bezondigen aan illegale exportsubsidies. Volgens de Republikein ondermijnt dat de concurrentiepositie van Amerikaanse bedrijven. Maar Trump maakt zich sterk dat VS weer dominant wordt, aangezien de Amerikanen over veel macht beschikken in China. (CNN/BO)