Als de huidige steunoperatie eind 2014 stopt, zal een volgend programma volgens Dijsselbloem noodzakelijk zijn. Dat meldt Het Financieele Dagblad donderdag.

Dijsselbloem volgt met zijn stelling zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble. Zowel Dijsselbloem als Schäuble erkent daarmee voor het eerst in het openbaar dat Griekenland na 2014 aangewezen blijft op hulp van zijn internationale partners.

"Dat is geen nieuws", luidde de reactie van Dijsselbloem op de verklaring van Schäuble eerder deze week dat er een derde steunpakket moet komen. "De problemen in Griekenland zullen in 2014 niet zijn opgelost, dus zal er daarna nog iets moeten gebeuren", zei hij na afloop van een extra ministerraad over de begroting voor 2014.

De verklaringen van Dijsselbloem wegen door, aangezien hij behalve Nederlands minister van Financiën ook voorzitter is van de Eurogroep. Dijsselbloem blijft wel vaag over hoe dat derde steunpakket eruit zal zien en wanneer het van start gaat. "In de loop van volgend jaar beoordelen we wat er na 2014 nodig is. Dat ligt ook aan de ontwikkelingen in Griekenland", aldus de minister. (Belga/BO)

Als de huidige steunoperatie eind 2014 stopt, zal een volgend programma volgens Dijsselbloem noodzakelijk zijn. Dat meldt Het Financieele Dagblad donderdag. Dijsselbloem volgt met zijn stelling zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble. Zowel Dijsselbloem als Schäuble erkent daarmee voor het eerst in het openbaar dat Griekenland na 2014 aangewezen blijft op hulp van zijn internationale partners. "Dat is geen nieuws", luidde de reactie van Dijsselbloem op de verklaring van Schäuble eerder deze week dat er een derde steunpakket moet komen. "De problemen in Griekenland zullen in 2014 niet zijn opgelost, dus zal er daarna nog iets moeten gebeuren", zei hij na afloop van een extra ministerraad over de begroting voor 2014. De verklaringen van Dijsselbloem wegen door, aangezien hij behalve Nederlands minister van Financiën ook voorzitter is van de Eurogroep. Dijsselbloem blijft wel vaag over hoe dat derde steunpakket eruit zal zien en wanneer het van start gaat. "In de loop van volgend jaar beoordelen we wat er na 2014 nodig is. Dat ligt ook aan de ontwikkelingen in Griekenland", aldus de minister. (Belga/BO)