Het VGC heeft beslist om 10 miljoen euro in te zetten voor de realisatie van nieuwe schoolinfrastructuren met het oog op de capaciteitsuitbreiding van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Dat meldt Guy Vanhengel, collegevoorzitter bevoegd voor Onderwijs. "We moeten de onderwijscapaciteit blijven verhogen en de kwaliteit versterken".

Vanhengel voorziet een financiële ondersteuning voor volgende infrastructuurdossiers: een nieuwe basisschool van de gemeente Schaarbeek op de Van Ooststraat-site, een nieuwe gemeenteschool van de Stad Brussel op de Zennestraat-site in de vijfhoek, de laatste infrastructuurwerken voor volledige uitrol van Basisschool De Zenne in Laken, Basisschool Lutgardis in Etterbeek en een bijkomende investering in de secundaire school Spoor-West Anderlecht.

Het gaat om gemeenten waar de druk op het Nederlandstalig onderwijs het hoogst is, merkt de minister nog op.

De financieringsoperatie van 10 miljoen euro valt samen met de 5 miljoen euro capaciteitsmiddelen voor basisscholen van het GO!, Papageno in Evere, De Muziekladder en Hendrik Conscience in Schaarbeek, en de Telescoop in Laken, die de Vlaamse regering eerder deze maand voorzag voor capaciteitsuitbreiding in Brusselse scholen.

In haar bestuursakkoord voor de volgende 5 jaar, voorziet de VGC om nog meer te investeren in het Nederlandstalig onderwijs, om de onderwijskwaliteit te versterken en om capaciteitsuitbreiding te realiseren.

"Besturen is vooruitdenken", zegt minister Vanhengel. "Daarom pompen we de komende jaren nog meer middelen in het basisonderwijs én in het secundair onderwijs". Momenteel wordt in de subregio's Koekelberg-Sint-Agatha-Berchem en Schaarbeek-Evere gezocht naar locaties om twee grote campussen secundair onderwijs (Belga/NS)

Het VGC heeft beslist om 10 miljoen euro in te zetten voor de realisatie van nieuwe schoolinfrastructuren met het oog op de capaciteitsuitbreiding van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Dat meldt Guy Vanhengel, collegevoorzitter bevoegd voor Onderwijs. "We moeten de onderwijscapaciteit blijven verhogen en de kwaliteit versterken".Vanhengel voorziet een financiële ondersteuning voor volgende infrastructuurdossiers: een nieuwe basisschool van de gemeente Schaarbeek op de Van Ooststraat-site, een nieuwe gemeenteschool van de Stad Brussel op de Zennestraat-site in de vijfhoek, de laatste infrastructuurwerken voor volledige uitrol van Basisschool De Zenne in Laken, Basisschool Lutgardis in Etterbeek en een bijkomende investering in de secundaire school Spoor-West Anderlecht. Het gaat om gemeenten waar de druk op het Nederlandstalig onderwijs het hoogst is, merkt de minister nog op.De financieringsoperatie van 10 miljoen euro valt samen met de 5 miljoen euro capaciteitsmiddelen voor basisscholen van het GO!, Papageno in Evere, De Muziekladder en Hendrik Conscience in Schaarbeek, en de Telescoop in Laken, die de Vlaamse regering eerder deze maand voorzag voor capaciteitsuitbreiding in Brusselse scholen. In haar bestuursakkoord voor de volgende 5 jaar, voorziet de VGC om nog meer te investeren in het Nederlandstalig onderwijs, om de onderwijskwaliteit te versterken en om capaciteitsuitbreiding te realiseren."Besturen is vooruitdenken", zegt minister Vanhengel. "Daarom pompen we de komende jaren nog meer middelen in het basisonderwijs én in het secundair onderwijs". Momenteel wordt in de subregio's Koekelberg-Sint-Agatha-Berchem en Schaarbeek-Evere gezocht naar locaties om twee grote campussen secundair onderwijs (Belga/NS)