"Wij willend deze regering helemaal niet weg," zegt Marc Leemans. "Het gaat niet om de kat, maar wel om welke muizen ze vangt. Deze Zweedse kat heeft besloten om kleine muizen te vangen en de grote met rust te laten. Wij willen een signaal van de regering van een eerlijke en rechtvaardige spreiding van lasten en van lusten. De regering is bij deze verwittigd.

Ze krijgt een paar weken tijd om openingen te maken naar een rechtvaardiger systeem. Als die er niet komen, zullen wij verdere acties plannen." Over hoeveel dagen hij de stakers nog kan betalen wil Marc Leemans geen kleur bekennen. "Ik kan u gerust stellen, het zal genoeg zijn."

Voor Rudy De Leeuw zou een vorm van vermogensbelasting een eerste stap in de goede richting zijn." Als de regering dat kan combineren met een investering in de economie - eventueel samen met de privésector waar voldoende geld aanwezig is - voor een bedrag van 2 procent van het BBP, dan zullen wij de eersten zijn die aan de tafel zullen gaan zitten, "zo formuleert Rudy De Leeuw het.

Marc Leemans is overigens verbaasd met de uitlatingen van Bart De Wever, gisteren in Reyers Laat op de VRT. De voorzitter van N-VA zei er dat hij niet tegen een vermogenswinstbelasting is, als ze maar gebruikt wordt om de lasten op arbeid te verlagen. De besparingen, het langer werken zal je er niet mee kunnen oplossen, zo beklemtoonde De Wever.

Leemans reageert: "In de herfst is er altijd veel wind. Als ik het windgedrag van deze regering zie, dan val ik van de ene verbazing in de andere. De ene dag kan er niets, de andere dag kunnen er allerlei dingen. De ene dag zegt een minister iets, de andere dag wordt die tegengesproken. Heel raar allemaal. We horen dat 85 procent van de Vlamingen wil dat er een rechtvaardiger belastingsysteem komt. Ik stel dus vast dat de geesten beginnen te rijpen."

Z-Talk Goossens vanaf zaterdag 11 uur op Kanaal Z of kijk nu al op de site.

"Wij willend deze regering helemaal niet weg," zegt Marc Leemans. "Het gaat niet om de kat, maar wel om welke muizen ze vangt. Deze Zweedse kat heeft besloten om kleine muizen te vangen en de grote met rust te laten. Wij willen een signaal van de regering van een eerlijke en rechtvaardige spreiding van lasten en van lusten. De regering is bij deze verwittigd. Ze krijgt een paar weken tijd om openingen te maken naar een rechtvaardiger systeem. Als die er niet komen, zullen wij verdere acties plannen." Over hoeveel dagen hij de stakers nog kan betalen wil Marc Leemans geen kleur bekennen. "Ik kan u gerust stellen, het zal genoeg zijn." Voor Rudy De Leeuw zou een vorm van vermogensbelasting een eerste stap in de goede richting zijn." Als de regering dat kan combineren met een investering in de economie - eventueel samen met de privésector waar voldoende geld aanwezig is - voor een bedrag van 2 procent van het BBP, dan zullen wij de eersten zijn die aan de tafel zullen gaan zitten, "zo formuleert Rudy De Leeuw het. Marc Leemans is overigens verbaasd met de uitlatingen van Bart De Wever, gisteren in Reyers Laat op de VRT. De voorzitter van N-VA zei er dat hij niet tegen een vermogenswinstbelasting is, als ze maar gebruikt wordt om de lasten op arbeid te verlagen. De besparingen, het langer werken zal je er niet mee kunnen oplossen, zo beklemtoonde De Wever. Leemans reageert: "In de herfst is er altijd veel wind. Als ik het windgedrag van deze regering zie, dan val ik van de ene verbazing in de andere. De ene dag kan er niets, de andere dag kunnen er allerlei dingen. De ene dag zegt een minister iets, de andere dag wordt die tegengesproken. Heel raar allemaal. We horen dat 85 procent van de Vlamingen wil dat er een rechtvaardiger belastingsysteem komt. Ik stel dus vast dat de geesten beginnen te rijpen."