Het verzoek komt van Lord Lawson, voormalig minister van Financiën van de onlangs overleden Margaret Thatcher.

De 81-jarige Lord Lawson, die beschouwd wordt als de meest succesvolle minister van Financiën tijdens de Thatcher-jaren, laat in de Britse krant The Times duidelijk verstaan dat het hoog tijd wordt dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt.

'De Europese Unie is uitgegroeid tot een bureauratisch monster," aldus Lord Lawson, die ervan overtuigd is dat de kosten die gekoppeld zijn aan een exit niet opwegen tegen de voordelen voor de Britse economie. "Zeker is dat we in dat geval onze jaarlijkse ledenbijdrage van 8 miljard pond niet meer zullen moeten betalen," berekende Lawson.

Volgens Lawson moet premier David Cameron zich neerleggen bij vier jaar 'inconsequent' onderhandelen met zijn EU-partners, en de Britten na een referendum uit de Europese Unie leiden .

Lord Lawson, die in 1975 voorstander was van het Britse lidmaatschap binnen de EU - zegt nu in de Times klaar en duidelijk dat hij voor een Britse exit in 2017 stemt.

"Niet alleen verschillen onze belangen steeds meer van die van de lidstaten van de eurozone, bovendien worden we in toenemende mate gemarginaliseerd en zijn we gedoemd overstemd te worden door het blok van de eurozone," voegt de voormalige minister van Financiën eraan toe, die erop wijst dat Groot-Brittannië zich nooit in 'het hart van Europa' bevonden heeft. (BO)

Het verzoek komt van Lord Lawson, voormalig minister van Financiën van de onlangs overleden Margaret Thatcher.De 81-jarige Lord Lawson, die beschouwd wordt als de meest succesvolle minister van Financiën tijdens de Thatcher-jaren, laat in de Britse krant The Times duidelijk verstaan dat het hoog tijd wordt dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. 'De Europese Unie is uitgegroeid tot een bureauratisch monster," aldus Lord Lawson, die ervan overtuigd is dat de kosten die gekoppeld zijn aan een exit niet opwegen tegen de voordelen voor de Britse economie. "Zeker is dat we in dat geval onze jaarlijkse ledenbijdrage van 8 miljard pond niet meer zullen moeten betalen," berekende Lawson.Volgens Lawson moet premier David Cameron zich neerleggen bij vier jaar 'inconsequent' onderhandelen met zijn EU-partners, en de Britten na een referendum uit de Europese Unie leiden . Lord Lawson, die in 1975 voorstander was van het Britse lidmaatschap binnen de EU - zegt nu in de Times klaar en duidelijk dat hij voor een Britse exit in 2017 stemt."Niet alleen verschillen onze belangen steeds meer van die van de lidstaten van de eurozone, bovendien worden we in toenemende mate gemarginaliseerd en zijn we gedoemd overstemd te worden door het blok van de eurozone," voegt de voormalige minister van Financiën eraan toe, die erop wijst dat Groot-Brittannië zich nooit in 'het hart van Europa' bevonden heeft. (BO)