De CREG stelt bij Electrabel "manifeste onwil" vast om de nodige informatie te verstrekken.

Op verzoek van minister Magnette berekende de CREG in mei 2010 de nucleaire rente, en kwam voor 2007 op een bedrag tussen de 1,75 miljard en 1,95 miljard euro. Electrabel liet daarop in een reactie blijken het oneens te zijn met de berekeningen van de toezichthouder. Het energiebedrijf maakte daarbij een exploitatieresultaat van 960 miljoen euro bekend.

In juli vroeg de CREG , die de wettelijke macht heeft om die gegevens te eisen, Electrabel meer duidelijkheid over de productiekosten, verkoopprijzen en volumes voor alle centrales in België. De toezichthouder wou ook meer duidelijkheid over het exploitatieresultaat van Electrabel en het verschil met de berekende nucleaire rente.

Electrabel gaf als antwoord niet over die informatie te beschikken en vond daarbij dat de regulator de vraag over de exploitatiecijfers diende te verduidelijken. Pas na een derde verzoek in oktober gaf het energiebedrijf zelf meer duidelijkheid, maar dat volstond niet voor de CREG.

In december kreeg Electrabel dan dertig dagen om een uitgebreid antwoord te geven op de gestelde vragen, anders volgde een boete. Het antwoord op die vragen bleef volgens de CREG ontoereikend, hoewel Electrabel uitgenodigd werd om een en ander toe te lichten tijdens een hoorzitting op 17 februari.

Volgens de CREG blijft Electrabel in ieder geval in gebreke, waardoor het directiecomité een boete van 100.000 euro per dag oplegt. De boete wordt berekend met terugwerkende kracht vanaf 3 januari 2011, de datum waarop de deadline voor het verstrekken van de informatie afliep.

In een reactie liet Electrabel vrijdag weten in beroep te gaan tegen de boete van 100.000 euro per dag. Volgens het energiebedrijf druist de beslissing van de CREG in "tegen het fundamenteel recht op een onpartijdige behandeling".

De CREG stelt bij Electrabel "manifeste onwil" vast om de nodige informatie te verstrekken. Op verzoek van minister Magnette berekende de CREG in mei 2010 de nucleaire rente, en kwam voor 2007 op een bedrag tussen de 1,75 miljard en 1,95 miljard euro. Electrabel liet daarop in een reactie blijken het oneens te zijn met de berekeningen van de toezichthouder. Het energiebedrijf maakte daarbij een exploitatieresultaat van 960 miljoen euro bekend.In juli vroeg de CREG , die de wettelijke macht heeft om die gegevens te eisen, Electrabel meer duidelijkheid over de productiekosten, verkoopprijzen en volumes voor alle centrales in België. De toezichthouder wou ook meer duidelijkheid over het exploitatieresultaat van Electrabel en het verschil met de berekende nucleaire rente. Electrabel gaf als antwoord niet over die informatie te beschikken en vond daarbij dat de regulator de vraag over de exploitatiecijfers diende te verduidelijken. Pas na een derde verzoek in oktober gaf het energiebedrijf zelf meer duidelijkheid, maar dat volstond niet voor de CREG. In december kreeg Electrabel dan dertig dagen om een uitgebreid antwoord te geven op de gestelde vragen, anders volgde een boete. Het antwoord op die vragen bleef volgens de CREG ontoereikend, hoewel Electrabel uitgenodigd werd om een en ander toe te lichten tijdens een hoorzitting op 17 februari.Volgens de CREG blijft Electrabel in ieder geval in gebreke, waardoor het directiecomité een boete van 100.000 euro per dag oplegt. De boete wordt berekend met terugwerkende kracht vanaf 3 januari 2011, de datum waarop de deadline voor het verstrekken van de informatie afliep. In een reactie liet Electrabel vrijdag weten in beroep te gaan tegen de boete van 100.000 euro per dag. Volgens het energiebedrijf druist de beslissing van de CREG in "tegen het fundamenteel recht op een onpartijdige behandeling".