"We willen ons concept van ziekenfonds en solidariteit ingang doen vinden in Oost-Europa. De bijdragen van de burgers aan één kas zorgen ervoor dat ze bij ziekte of sociale problemen kunnen genieten van een volwaardige en kwalitatieve verzorging zonder financiële strop om de hals. Onze formule houdt het midden tussen private verzekering en pure staatstussenkomst, twee vormen van bijstand die in Oost-Europa tegenkanting oproepen."

In Polen zijn er nu zeven gezondheidswinkels en twee apotheken. In Roemenië heeft CM kantoren in twintig dorpen en vier steden. In de Roemeense dorpen gaat het vooral om een eerstelijnszorg. "Ons initiatief wordt zowel in Roemenië als in Polen bestempeld als een modelvoorbeeld in sociale economie", zegt Justaert. Ook andere Oost-Europese landen tonen interesse.

KC

"We willen ons concept van ziekenfonds en solidariteit ingang doen vinden in Oost-Europa. De bijdragen van de burgers aan één kas zorgen ervoor dat ze bij ziekte of sociale problemen kunnen genieten van een volwaardige en kwalitatieve verzorging zonder financiële strop om de hals. Onze formule houdt het midden tussen private verzekering en pure staatstussenkomst, twee vormen van bijstand die in Oost-Europa tegenkanting oproepen." In Polen zijn er nu zeven gezondheidswinkels en twee apotheken. In Roemenië heeft CM kantoren in twintig dorpen en vier steden. In de Roemeense dorpen gaat het vooral om een eerstelijnszorg. "Ons initiatief wordt zowel in Roemenië als in Polen bestempeld als een modelvoorbeeld in sociale economie", zegt Justaert. Ook andere Oost-Europese landen tonen interesse. KC