In een interview met Bloomberg zei Lagarde dat de ECB de enige centrale bank is die nog enige bewegingsruimte heeft, na de afgelopen jaren al 'akelig' veel te hebben gedaan. "Ik vertrouw erop dat ze die ruimte zullen gebruiken wanneer ze denken dat dat zinvolste is en het grootste steuneffect oplevert."

Een renteverlaging door de ECB alleen is niet voldoende, denkt Lagarde.

Vooruitzichten

Het IMF laat in een rapport weten dat de economische vooruitzichten voor de eurozone zorgelijk zijn, terwijl in de opkomende landen de groei sterk blijft en er in de Verenigde Staten sprake is van herstel.

Het fonds voorspelt dit jaar een economische krimp van een kwart procent in de eurozone. Een halfjaar geleden werd nog gerekend op een groei van die omvang.

Bezuinigingen

De IMF-voorzitter gaf aan dat soms niet direct keihard moet worden bezuinigd om de begrotingstekorten terug te dringen, maar dat juist 'verstandig' beleid moet worden gevoerd om de groei te stimuleren. Er moet niet blind worden afgestevend op het terugdringen van tekorten, aldus Lagarde.

Verder zei Lagarde dat de wereldeconomie aan het groeien is en dat ze optimistisch is over de vooruitzichten. (Elsevier/Arne Hankel/TV)

In een interview met Bloomberg zei Lagarde dat de ECB de enige centrale bank is die nog enige bewegingsruimte heeft, na de afgelopen jaren al 'akelig' veel te hebben gedaan. "Ik vertrouw erop dat ze die ruimte zullen gebruiken wanneer ze denken dat dat zinvolste is en het grootste steuneffect oplevert." Een renteverlaging door de ECB alleen is niet voldoende, denkt Lagarde. Vooruitzichten Het IMF laat in een rapport weten dat de economische vooruitzichten voor de eurozone zorgelijk zijn, terwijl in de opkomende landen de groei sterk blijft en er in de Verenigde Staten sprake is van herstel. Het fonds voorspelt dit jaar een economische krimp van een kwart procent in de eurozone. Een halfjaar geleden werd nog gerekend op een groei van die omvang. Bezuinigingen De IMF-voorzitter gaf aan dat soms niet direct keihard moet worden bezuinigd om de begrotingstekorten terug te dringen, maar dat juist 'verstandig' beleid moet worden gevoerd om de groei te stimuleren. Er moet niet blind worden afgestevend op het terugdringen van tekorten, aldus Lagarde. Verder zei Lagarde dat de wereldeconomie aan het groeien is en dat ze optimistisch is over de vooruitzichten. (Elsevier/Arne Hankel/TV)