De stijgende inflatie verhoogt de druk op de nationale bank om de rente opnieuw te verhogen. De Chinese regering is erg bezorgd over de snelle prijsstijgingen. Ze vreest voor toenemende sociale onrust. De Chinese centrale bank heeft sinds oktober vorig jaar de rente al vier keer verhoogd, om de geldmarkten te laten afkoelen, maar vooralsnog zonder resultaat.

De inflatie bereikte vorige maand het hoogste niveau in bijna drie jaar. Het streefdoel ligt op maximaal 4 procent inflatie. Vooral voedsel wordt duurder: de prijzen stegen op één jaar tijd met 11,7 procent. Experts vrezen dat de inflatie in juni tot 6 procent zal stijgen. (Belga)

De stijgende inflatie verhoogt de druk op de nationale bank om de rente opnieuw te verhogen. De Chinese regering is erg bezorgd over de snelle prijsstijgingen. Ze vreest voor toenemende sociale onrust. De Chinese centrale bank heeft sinds oktober vorig jaar de rente al vier keer verhoogd, om de geldmarkten te laten afkoelen, maar vooralsnog zonder resultaat. De inflatie bereikte vorige maand het hoogste niveau in bijna drie jaar. Het streefdoel ligt op maximaal 4 procent inflatie. Vooral voedsel wordt duurder: de prijzen stegen op één jaar tijd met 11,7 procent. Experts vrezen dat de inflatie in juni tot 6 procent zal stijgen. (Belga)