Dat meldt het Chinese Bureau voor de Statistiek.

De economische groei is in vergelijking met andere landen nog steeds indrukwekkend, maar blijft wel vertragen. In het vierde kwartaal steeg het bruto binnenlands product (bbp) met 8,9 procent.

Dat is een minder snelle groei dan in de drie maanden daarvoor (9,1 procent), maar nog altijd sneller dan door analisten werd verwacht.

Economische crisisDe industriële productie van de miljoenen Chinese fabrieken en kleine bedrijven ging in 2011 met 13,9 procent de hoogte in. Hierbij is ook weer sprake van een minder snelle toename dan voorheen. Dat is vooral te wijten aan de teruglopende vraag vanuit de Verenigde Staten en Europa, veroorzaakt door de economische crisis.

Deskundigen verwachten dat de economische groei in China dit jaar op ongeveer 8 procent zal uitkomen. (Belga/KVDA)

Dat meldt het Chinese Bureau voor de Statistiek. De economische groei is in vergelijking met andere landen nog steeds indrukwekkend, maar blijft wel vertragen. In het vierde kwartaal steeg het bruto binnenlands product (bbp) met 8,9 procent. Dat is een minder snelle groei dan in de drie maanden daarvoor (9,1 procent), maar nog altijd sneller dan door analisten werd verwacht. Economische crisisDe industriële productie van de miljoenen Chinese fabrieken en kleine bedrijven ging in 2011 met 13,9 procent de hoogte in. Hierbij is ook weer sprake van een minder snelle toename dan voorheen. Dat is vooral te wijten aan de teruglopende vraag vanuit de Verenigde Staten en Europa, veroorzaakt door de economische crisis. Deskundigen verwachten dat de economische groei in China dit jaar op ongeveer 8 procent zal uitkomen. (Belga/KVDA)