De import van de bijna 900 goederen waarop de importheffingen verlaagd worden, had vorig jaar samengeteld een waarde van ongeveer 389 miljard dollar, becijferde persbureau Bloomberg.

Hoewel de verlaging geen direct verband houdt met de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, doet het de verbeterende verstandhoudingen tussen de twee grootmachten alvast geen kwaad. Met de stap onderstreept China dat het ernstig werk maakt van het openen van zijn economie voor buitenlandse bedrijven.

Daarnaast heeft Peking ook andere motieven. De afzwakkende groei in het Aziatische land is mogelijk aan te zwengelen als de prijzen dalen. Bovendien heeft China te kampen met de gevolgen van de Afrikaanse varkenspest, waardoor een tekort aan varkensvlees dreigt.

China verlaagt al sinds 2017 de importheffingen. Met name consumentengoederen als wijn, babyproducten, whisky, vis en schelpdieren worden daardoor goedkoper. Ook enkele geneesmiddelen, smartphone-onderdelen en artikelen voor de chipindustrie staan op de lijst.

De import van de bijna 900 goederen waarop de importheffingen verlaagd worden, had vorig jaar samengeteld een waarde van ongeveer 389 miljard dollar, becijferde persbureau Bloomberg.Hoewel de verlaging geen direct verband houdt met de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, doet het de verbeterende verstandhoudingen tussen de twee grootmachten alvast geen kwaad. Met de stap onderstreept China dat het ernstig werk maakt van het openen van zijn economie voor buitenlandse bedrijven. Daarnaast heeft Peking ook andere motieven. De afzwakkende groei in het Aziatische land is mogelijk aan te zwengelen als de prijzen dalen. Bovendien heeft China te kampen met de gevolgen van de Afrikaanse varkenspest, waardoor een tekort aan varkensvlees dreigt. China verlaagt al sinds 2017 de importheffingen. Met name consumentengoederen als wijn, babyproducten, whisky, vis en schelpdieren worden daardoor goedkoper. Ook enkele geneesmiddelen, smartphone-onderdelen en artikelen voor de chipindustrie staan op de lijst.