'China heeft gebeld, het wil de handelsgesprekken hervatten', zei de Amerikaanse president Donald Trump maandag in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz. Ook de VS zijn bereid opnieuw rond de tafel te zitten. Dat zal volgens Trump 'zeer binnenkort' gebeuren.

Het Chinese financiële magazine Caixin had eerder al over de Chinese toenadering bericht. 'We zijn bereid de problemen op een kalme manier op te lossen, door middel van overleg en samenwerking', heeft de Chinese vicepremier en hoofdonderhandelaar Liu He naar verluidt gezegd. 'We zijn fel gekant tegen een escalatie van de handelsoorlog', voegde hij eraan toe.

Volgens Trump kregen de Verenigde Staten twee telefoontjes vanuit China om de gesprekken te hervatten. 'Ze willen een akkoord afsluiten', verklaarde de Amerikaanse president. 'Het is de eerste keer dat ik zie dat ze écht een akkoord willen sluiten. Dat is een zeer positieve stap', verduidelijkte hij.

Trump voegde nog toe dat er later op de dag een officiële mededeling komt vanuit het Witte Huis.

De handelsoorlog tussen beide grootmachten, die al meer dan een jaar aansleept, kende de voorbije dagen een nieuwe episode. Vrijdag kondigde China importheffingen aan op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Daarop liet de Amerikaanse president Donald Trump weten dat hij de invoerheffingen op Chinese goederen nog meer zou optrekken. De G7-top in Biarritz eindigt maandag

'China heeft gebeld, het wil de handelsgesprekken hervatten', zei de Amerikaanse president Donald Trump maandag in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz. Ook de VS zijn bereid opnieuw rond de tafel te zitten. Dat zal volgens Trump 'zeer binnenkort' gebeuren.Het Chinese financiële magazine Caixin had eerder al over de Chinese toenadering bericht. 'We zijn bereid de problemen op een kalme manier op te lossen, door middel van overleg en samenwerking', heeft de Chinese vicepremier en hoofdonderhandelaar Liu He naar verluidt gezegd. 'We zijn fel gekant tegen een escalatie van de handelsoorlog', voegde hij eraan toe.Volgens Trump kregen de Verenigde Staten twee telefoontjes vanuit China om de gesprekken te hervatten. 'Ze willen een akkoord afsluiten', verklaarde de Amerikaanse president. 'Het is de eerste keer dat ik zie dat ze écht een akkoord willen sluiten. Dat is een zeer positieve stap', verduidelijkte hij.Trump voegde nog toe dat er later op de dag een officiële mededeling komt vanuit het Witte Huis. De handelsoorlog tussen beide grootmachten, die al meer dan een jaar aansleept, kende de voorbije dagen een nieuwe episode. Vrijdag kondigde China importheffingen aan op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Daarop liet de Amerikaanse president Donald Trump weten dat hij de invoerheffingen op Chinese goederen nog meer zou optrekken. De G7-top in Biarritz eindigt maandag