Vicepremier Li Keqiang start dinsdag 4 januari een driedaags bezoek aan Spanje. Li Keqiang zal er onder meer spreken met de Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero en minister van Financiën Elena Salgado. De gesprekken zullen een "sleutelrol" spelen in de financiële stabilisering, aldus de Chinese ambassadeur in Spanje, Zhu Bangzao.

Er zal onder meer gesproken worden over een uitbreiding van de bilaterale economische en commerciële relaties, die "het vertrouwen van de markten kunnen herstellen", luidt het.

Spanje belandde, als de op vier na grootste economie van de Europese Unie, in het tweede kwartaal van 2008 in een recessie. China is na de VS de grootste economie wereldwijd. De Aziatische reus verklaarde zich onlangs bereid de Europese landen te helpen die het meest blootstaan aan de schuldencrisis. Europa blijft de grootste uitvoermarkt van China.

Vicepremier Li Keqiang start dinsdag 4 januari een driedaags bezoek aan Spanje. Li Keqiang zal er onder meer spreken met de Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero en minister van Financiën Elena Salgado. De gesprekken zullen een "sleutelrol" spelen in de financiële stabilisering, aldus de Chinese ambassadeur in Spanje, Zhu Bangzao.Er zal onder meer gesproken worden over een uitbreiding van de bilaterale economische en commerciële relaties, die "het vertrouwen van de markten kunnen herstellen", luidt het.Spanje belandde, als de op vier na grootste economie van de Europese Unie, in het tweede kwartaal van 2008 in een recessie. China is na de VS de grootste economie wereldwijd. De Aziatische reus verklaarde zich onlangs bereid de Europese landen te helpen die het meest blootstaan aan de schuldencrisis. Europa blijft de grootste uitvoermarkt van China.