De ban gaat dinsdag van start en betreft de voornaamste Noord-Koreaanse exportproducten waaronder steenkool, ijzer, ijzererts, lood, looderts en zeevruchten, aldus China Global Television Network.

China, een bondgenoot van Noord-Korea, past zo de sancties toe die door de Verenigde Naties werden opgelegd tegen Noord-Korea vanwege de ballistische en nucleaire programma's van Pyongyang. Op 5 augustus verstrengde de VN-Veiligheidsraad de maatregel, nadat Noord-Korea in juli twee intercontinentale ballistische raketten testte.

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten dat de bestraffing, waardoor Noord-Korea tot 1 miljard dollar per jaar aan inkomsten zou mislopen, volgens hem slechts 'een beperkt effect' zouden hebben. Volgens Trump moet China, dat afnemer is van 92 procent van de export van Noord-Korea, 'veel meer inspanningen' doen om druk te zetten op zijn buurland.

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken verklaarde eerder al dat zijn land de sancties volledig zou toepassen. Tegelijkertijd blijft het land ook oproepen tot een oplossing voor het Noord-Koreaanse conflict door middel van een dialoog.

In de eerste vijf maanden van dit jaar is de Chinese import uit Noord-Korea met 7 procent gedaald tegenover een jaar eerder, nadat midden februari de import van steenkool werd stopgezet. In 2016 had China nog 22,5 miljoen ton steenkool geïmporteerd, goed voor 1,19 miljard dollar. De totale import vanuit Noord-Korea naar China daalde in april met 13,4 procent, tot zijn laagste niveau sinds juni 2014.

De ban gaat dinsdag van start en betreft de voornaamste Noord-Koreaanse exportproducten waaronder steenkool, ijzer, ijzererts, lood, looderts en zeevruchten, aldus China Global Television Network. China, een bondgenoot van Noord-Korea, past zo de sancties toe die door de Verenigde Naties werden opgelegd tegen Noord-Korea vanwege de ballistische en nucleaire programma's van Pyongyang. Op 5 augustus verstrengde de VN-Veiligheidsraad de maatregel, nadat Noord-Korea in juli twee intercontinentale ballistische raketten testte.De Amerikaanse president Donald Trump liet weten dat de bestraffing, waardoor Noord-Korea tot 1 miljard dollar per jaar aan inkomsten zou mislopen, volgens hem slechts 'een beperkt effect' zouden hebben. Volgens Trump moet China, dat afnemer is van 92 procent van de export van Noord-Korea, 'veel meer inspanningen' doen om druk te zetten op zijn buurland. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken verklaarde eerder al dat zijn land de sancties volledig zou toepassen. Tegelijkertijd blijft het land ook oproepen tot een oplossing voor het Noord-Koreaanse conflict door middel van een dialoog.In de eerste vijf maanden van dit jaar is de Chinese import uit Noord-Korea met 7 procent gedaald tegenover een jaar eerder, nadat midden februari de import van steenkool werd stopgezet. In 2016 had China nog 22,5 miljoen ton steenkool geïmporteerd, goed voor 1,19 miljard dollar. De totale import vanuit Noord-Korea naar China daalde in april met 13,4 procent, tot zijn laagste niveau sinds juni 2014.