Minister van Begroting Olivier Chastel lijkt onder de indruk van de prognoses van de Nationale Bank (NBB).
Nadat de Nationale Bank maandag voor ons land in 2013 een nulgroei voorspelde, liet het kabinet van minister van Begroting Chastel weten dat de federale regering volgend jaar het best een vervroegde begrotingscontrole doorvoert.

De begrotingsopmaak voor 2013 werd pas drie weken geleden afgerond op basis van een groeicijfer van 0,7 procent. De begrotingscontrole moet gebeuren 'in het licht van de meest recente cijfers', luidt het bij Chastel.

De Nationale Bank vindt dat de beslissingen van de regering in het
kader van de begroting in de goede richting gaan, maar roept de ploeg-Di Rupo niettemin op door te zetten, rekening houdend met de verwachte nulgroei. Volgens de NBB zal het begrotingstekort van 2,15 procent niet kunnen worden bereikt met de huidige voorspellingen.

MR-minister Chastrel vraagt dat de uitvoering van de begroting van dichtbij gevolgd wordt, zoals dat nu al het geval is. Hij stelt ook een bevriezing van de uitgaven voor.

Minister van Begroting Olivier Chastel lijkt onder de indruk van de prognoses van de Nationale Bank (NBB). Nadat de Nationale Bank maandag voor ons land in 2013 een nulgroei voorspelde, liet het kabinet van minister van Begroting Chastel weten dat de federale regering volgend jaar het best een vervroegde begrotingscontrole doorvoert.De begrotingsopmaak voor 2013 werd pas drie weken geleden afgerond op basis van een groeicijfer van 0,7 procent. De begrotingscontrole moet gebeuren 'in het licht van de meest recente cijfers', luidt het bij Chastel. De Nationale Bank vindt dat de beslissingen van de regering in het kader van de begroting in de goede richting gaan, maar roept de ploeg-Di Rupo niettemin op door te zetten, rekening houdend met de verwachte nulgroei. Volgens de NBB zal het begrotingstekort van 2,15 procent niet kunnen worden bereikt met de huidige voorspellingen. MR-minister Chastrel vraagt dat de uitvoering van de begroting van dichtbij gevolgd wordt, zoals dat nu al het geval is. Hij stelt ook een bevriezing van de uitgaven voor.