Oorspronkelijk was de datum van 1 maart naar voren geschoven.

De ministerraad zette vrijdag het licht op groen voor verschillende aspecten van het akkoord dat de federale regering maandagnacht bereikte. Het gaat onder meer om de verlenging van het uitgebreid sociaal tarief, de werkbonus en de minitaxshift, maar ook de verlaging van de btw op elektriciteit van 21 naar 6 procent. De maatregel zal van toepassing zijn voor een periode van vier maanden, met ingang op 1 maart 2022.

'Om technische en interne organisatorische redenen bij de betrokken operatoren zal deze btw-verlaging echter slechts concreet gelden voor de voorschotten die vanaf 1 april 2022 aan klanten gefactureerd of aangerekend zullen worden', blijkt uit een mededeling die na afloop van de ministerraad werd verspreid. Toen het akkoord dinsdag bekend raakte, hadden diezelfde leveranciers al laten verstaan dat 1 maart bijzonder moeilijk zou zijn.

Oorspronkelijk was de datum van 1 maart naar voren geschoven.De ministerraad zette vrijdag het licht op groen voor verschillende aspecten van het akkoord dat de federale regering maandagnacht bereikte. Het gaat onder meer om de verlenging van het uitgebreid sociaal tarief, de werkbonus en de minitaxshift, maar ook de verlaging van de btw op elektriciteit van 21 naar 6 procent. De maatregel zal van toepassing zijn voor een periode van vier maanden, met ingang op 1 maart 2022. 'Om technische en interne organisatorische redenen bij de betrokken operatoren zal deze btw-verlaging echter slechts concreet gelden voor de voorschotten die vanaf 1 april 2022 aan klanten gefactureerd of aangerekend zullen worden', blijkt uit een mededeling die na afloop van de ministerraad werd verspreid. Toen het akkoord dinsdag bekend raakte, hadden diezelfde leveranciers al laten verstaan dat 1 maart bijzonder moeilijk zou zijn.