De maatregel dateert van januari 2009 en voorziet dat de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) aan Brusselse kmo's en zelfstandigen op korte termijn krediet verleent.

Om een deel van het risico weg te nemen, treedt daarbij ook het Brussels Waarborgfonds in actie. Die biedt garanties voor kredieten rond klassieke professionele investeringen zoals de bouw en aankoop van kantoren en materiaal, leasing, overnames, enz.

De looptijd van de garanties beperkt zich tot vijf jaar voor investeringskredieten. Hetzelfde geldt voor kredieten op korte termijn onder de 50.000 euro, terwijl hogere sommen slechts op twee jaar garantie kunnen rekenen. Het maximum ligt op 250.000 euro, de dekkingsgraad bedraagt 80 procent.

Volgens Brussels minister van Werk en Economie Benoît Cerexhe hebben de maatregelen sinds januari 2009 al ruim 1.500 jobs gered.

De maatregel dateert van januari 2009 en voorziet dat de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) aan Brusselse kmo's en zelfstandigen op korte termijn krediet verleent. Om een deel van het risico weg te nemen, treedt daarbij ook het Brussels Waarborgfonds in actie. Die biedt garanties voor kredieten rond klassieke professionele investeringen zoals de bouw en aankoop van kantoren en materiaal, leasing, overnames, enz. De looptijd van de garanties beperkt zich tot vijf jaar voor investeringskredieten. Hetzelfde geldt voor kredieten op korte termijn onder de 50.000 euro, terwijl hogere sommen slechts op twee jaar garantie kunnen rekenen. Het maximum ligt op 250.000 euro, de dekkingsgraad bedraagt 80 procent. Volgens Brussels minister van Werk en Economie Benoît Cerexhe hebben de maatregelen sinds januari 2009 al ruim 1.500 jobs gered.