In haar begroting 2013 schrijft de Brusselse regering 61 miljoen euro aan inkomsten in die afkomstig zijn uit de beloofde herfinanciering van de hoofdstad. Het geld komt evenwel pas vrij na de inwerkingtreding van de Bijzondere Financieringswet, maar over het moment waarop dat zal gebeuren, bestaat nog geen politiek akkoord. Bovendien is de kans klein dat dat dit jaar nog gebeurt.

Het bericht staat in De Standaard. Het Rekenhof waarschuwde de Brusselse regering al dat de 61 miljoen uit de herfinanciering erg onzekere inkomsten zijn, die afhangen van "een politiek akkoord dat nog niet gesloten is". In de federale begroting is het geld opgenomen in een provisie voor onvoorziene uitgaven, maar momenteel staat het geblokkeerd.

Guy Vanhengel (Open VLD), Brussels minister van Begroting, zegt dat de regering alleen het geld heeft ingeschreven waarop ze volgens het akkoord over de staatshervorming "meent recht te hebben". "Niemand hoeft zich zorgen te maken als dit geld toch niet uitgekeerd kan worden dit jaar", zegt hij.

In haar begroting 2013 schrijft de Brusselse regering 61 miljoen euro aan inkomsten in die afkomstig zijn uit de beloofde herfinanciering van de hoofdstad. Het geld komt evenwel pas vrij na de inwerkingtreding van de Bijzondere Financieringswet, maar over het moment waarop dat zal gebeuren, bestaat nog geen politiek akkoord. Bovendien is de kans klein dat dat dit jaar nog gebeurt. Het bericht staat in De Standaard. Het Rekenhof waarschuwde de Brusselse regering al dat de 61 miljoen uit de herfinanciering erg onzekere inkomsten zijn, die afhangen van "een politiek akkoord dat nog niet gesloten is". In de federale begroting is het geld opgenomen in een provisie voor onvoorziene uitgaven, maar momenteel staat het geblokkeerd. Guy Vanhengel (Open VLD), Brussels minister van Begroting, zegt dat de regering alleen het geld heeft ingeschreven waarop ze volgens het akkoord over de staatshervorming "meent recht te hebben". "Niemand hoeft zich zorgen te maken als dit geld toch niet uitgekeerd kan worden dit jaar", zegt hij.